14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn director de liceu le-a interzis colegilor de breasla accesul la toaleta

Un director de liceu le-a interzis colegilor de breasla accesul la toaleta

Profesorii doljeni aflati luni la Liceul „Anghel Saligny“ din Craiova pentru pretransferari au fost nevoiti sa apeleze la boschetii din curtea institutiei, dupa ce conducerea liceului a interzis colegilor de breasla sa foloseasca toaletele din scoala. Multi dintre cei peste 500 de dascali erau veniti de la sute de kilometri distanta, fie pentru ca postul le-a fost restructurat, fie pentru ca doreau un loc de munca mai aproape de casa. Conducerea Liceului „Anghel Saligny“ nu a fost impresionata nici de mirosul din curtea scolii si nici de situatia unora dintre cei convocati in sala de consiliu, care, pe linga emotia provocata de situatia in care se aflau, mai aveau de suportat si emotia ca s-ar putea sa se faca de ris in plina comisie.

„Am venit de la ora 9.00 aici, sint din Segarcea. Este deja ora 2.00 si inca n-am intrat la comisie. Am rugat-o pe femeia de serviciu sa ma lase si pe mine la WC-ul elevilor si mi-a spus ca-i pare rau de parul meu alb, dar ca o da directorul afara daca ma lasa acolo. M-am dus pina la urma prin spatele inspectoratului, prin tufele alea de acolo, ca n-am mai putut. Se uitau niste elevi la mine, dar ce sa fac, ii dadeam drumul pe mine in sala?“, a spus una dintre candidate.

„Este revoltator. Fata asta este insarcinata in luna a noua si s-a dus si ea tot prin tufe. Am mers cu ea s-o pazim, sa nu i se faca rau pe acolo sau sa nu o muste ciinii. Sint nesimtiti“, se plinge o alta profesoara, tot sub acoperirea anonimatului.

Directorul liceului considera insa ca a procedat normal. „Mie mi s-a cerut sa pun la dispozitia inspectoratului sala de consiliu, ceea ce am si facut. Nu ma intereseaza ca nu au astia unde sa se duca. Liceul meu nu este WC public“, a declarat directorul Marcel Florescu.

Liderul de sindicat Constantin Rada, care a facut parte din comisie, a avut si el nevoie la toaleta, pe parcursul celor opt ore de munca, dar nici lui nu i s-a permis. Norocul liderului a fost ca are prieteni in inspectorat si a gasit o toaleta aici. „O sa depun plingere in numele oamenilor. Sint si eu indignat. Domnul inspector general va fi informat despre lipsa de umanitate a celor de aici imediat cum soseste. Nu stiu ce pedeapsa i-ar trebui lui Florescu, dar am sa solicit ca atunci cind merge pe la vreun cerc, pe la colegii de care si-a batut joc, sa-l tina si dinsii cu miinile pe bracinari o zi intreaga, ca sa vada cum este“, a mai spus Rada.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS