16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Rosu a fost incurajat sa mearga inainte cu nerusinare“

„Rosu a fost incurajat sa mearga inainte cu nerusinare“

• Autoritatile locale fie nu pot, fie nu vor sa-l opreasca pe Constantin Rosu • Inspectia de Stat in Constructii Dolj se lupta cu morile de vint

Gazeta de Sud scria pe larg saptamina trecuta despre un abuz grosolan facut de Constantin Rosu, patronul de la Green House, care, sfidind toate legile, a demolat Casa Orman, cladire situata in zona istorica protejata a municipiului Craiova. Imobilul, aflat inca in proprietatea Primariei Craiova, a fost demolat fara stirea acesteia si fara avizul Ministerului Culturii si Cultelor. Dupa ce a curatat terenul de moloz, Constantin Rosu s-a apucat de ridicarea altei cladiri, de asemenea fara autorizatie de construire.

Desi lucrarile la noul imobil au fost sistate de inspectorii de la Inspectia de Stat in Constructii Dolj pina la obtinerea autorizatiei de construire si a actului de proprietate asupra fostei Case Orman si asupra terenului, Constantin Rosu isi vede d-ale lui. Ieri dupa-amiaza, detinuti paziti de politisti trudeau de zor pe proprietatea SC ROCOMA EXIM SRL.

Autoritatile locale par neputincioase ori poate au fost corupte si nu pot lua atitudine fata de un asemenea abuz.

Vasile Bulucea, edilul sef al Craiovei, prezent la inaugurarea Casei Arhitectilor Romani, filiala Oltenia, nu s-a aratat deloc surprins ca pe locul ruinei fostei Case Orman se lucreaza in continuare. „A fost incurajat sa mearga inainte cu nerusinare.Treaba asta e urita, este urita rau de tot! Dar promit eu ca odata si odata i se infunda lui. Miine (astazi- n.r.) trimit inspectorii mei acolo sa-i dea o suta de milioane de lei amenda, da-l in pastele mamii lui! Sa se invete minte! Isi inchipuie ca, daca este bancher, poate face ce vrea?“, a spus cu naduf edilul sef al orasului.

Daca primarul se mai gindeste si are nevoie de sfatul juristilor pentru a face plingere penala impotriva lui Constantin Rosu, inspectorii de la Inspectoratul in Constructii Dolj stiu exact ce au de facut. „Pentru ca a nesocotit ordinul de sistare a lucrarilor vom depune inca o adresa la Parchetul de pe linga Judecatoria Craiova. Este infractiune“, a precizat Gheorghe Enescu, inspectorul sef al Inspectoratului in Constructii Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS