13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateApa infestata la Grupul scolar Malu-Mare

Apa infestata la Grupul scolar Malu-Mare

Apa din cantina si din caminul Grupului scolar agricol Malu-Mare este infestata cu streptococi fecali si bacili coliformi. Directia de Sanatate Publica (DSP) Dolj a descoperit recent acest lucru, in urma unui control privind analiza apei potabile.

Inspectorii DSP au inaintat in acest sens o adresa conducerii inspectoratului scolar, in care se precizeaza ca „la camin, instalatiile de apa sint in stadiu avansat de uzura, ducind la infiltratii masive in pereti si plafoane la grupurile sanitare“.

Conducerea ISJ Dolj a solicitat directoarei unitatii scolare din Malu-Mare, Angela Dodociu, un raport cu „masurile urgente care se impun pentru evitarea imbolnavirii copiilor, dar cu implicarea specialistilor de la DSP“.

Directorul inspectoratului, Aristidie Gheorghiu, sustine ca pentru cantina trebuie sa se procure apa potabila din surse verificate si ca problemele se vor rezolva: „Inspectoratul scolar a inclus aceasta unitate de invatamint pe o lista prioritara, astfel incit scoala sa fie reabilitata prin Programul Agentiei de Dezvoltare Regionala Oltenia“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS