17.8 C
Craiova
vineri, 5 iunie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Fetita botezata in Centrul Maternal Craiova

Fetita botezata in Centrul Maternal Craiova

O fetita din Centrul Maternal Craiova a fost crestinata, primind taina sfinta a botezului. Fetita are o luna si trei zile si a primit numele Alexandra Roberta, iar ca nume de sfint – Iulia.

Mama fetitei se numeste Andreea Costache si are doar 16 ani. Este in centrul maternal de trei saptamini, deoarece parintii au refuzat sa o accepte cu un copil. „M-am dus acasa cu fetita dupa ce am nascut, dar parintii mei nu s-au uitat la ea; au tinut-o uda si au lasat-o sa plinga“, a spus mamica Andreea. Tatal fetitei se numeste Sorin Popescu si are 19 ani. Cei doi sint impreuna de trei ani, de cind Andreea avea 13 ani. Barbatul nu are ocupatie. Singurul venit al celor doi il constituie banii cistigati de Sorin spalind masinile taximetristilor din gara. Acesta spera sa le ia cit mai repede din centru pe fetita si pe mamica ei. Isi doreste sa stringa bani ca sa locuiasca impreuna cu chirie. Andreea Costache provine dintr-o familie cu probleme. Are acasa inca patru frati, dintre care o sora care s-a nascut surdomuta si care este internata in centrul de minori.

Fetita a fost crestinata de Fundatia Umanitara „Andrei“, nas fiind Doru Sapasu, membru fondator, care a cunoscut-o pe Andreea de Pasti, cind a mai facut niste donatii copiilor din centru. „Am nascut o fetita de citeva saptamini, dar nu este botezata. As vrea sa o botez si eu, dar nu stiu pe nimeni care sa-mi crestineze copilul“, i-a spus atunci mamica lui Doru Sapasu. Acesta a acceptat cu placere sa devina parintele spiritual al fetitei. El a mai crestinat un copil, iar prin intermediul asociatiei umanitare pe care a fondat-o a ajutat multe persoane aflate in dificultate si care sint internate in astfel de centre de primire.

Slujba s-a oficiat in incinta centrului maternal. Frumoasa si cuminte, fetita a fost un ingeras in bratele nasului emotionat. Si ca sa fie cu noroc, atit pentru ea, cit si pentru nas, in timpul slujbei, cind era totul pregatit pentru a fi crestinata, fetita „l-a botezat“ si ea pe nasu’, stirnind risetele celor prezenti. Dupa oficierea slujbei, parintii copilului impreuna cu fetita au mers la sediul asociatiei, unde nasul le-a pregatit o masa festiva.

Experienta propriei vieti a indemnat-o la acte de caritate

Fundatia Umanitara „Andrei“ a fost fondata de Doru Sapasu si de Camelia Balaceanu in 2000. Cu ani in urma, Camelia Balaceanu a locuit si ea o perioada intr-un centru maternal. Avind experienta propriei tinereti cu probleme, au decis sa intemeieze aceasta fundatie nonprofit, pentru a ajuta copiii si tinerii aflati in dificultate si care sint internati in centre de primire.

Numele fundatiei, Andrei, l-au ales dupa numele fiului Cameliei, dar si pentru ca Sfintul Andrei este cel care a crestinat poporul roman. Urmatorul gest al acestei fundatii il constituie sprijinul financiar necesar pentru transportarea la Bucuresti si operarea unei fetite care s-a nascut cu o malformatie congenitala la inima.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Restricții de circulație pe DN7

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea a anunţat că astăzi sunt impuse mai multe restricţii de circulaţie pe DN 7, pentru efectuarea de...

Doi spanioli s-au răsturnat cu mașina la Cerna Sat

Doi tineri din Spania au ajuns joi, la spital, după ce s-au răsturnat cu mașina în albia pârâului Cărbune, între Cerna Sat,...

Eclipsă de lună prin penumbră. Când va fi vizibilă...

A doua eclipsă de Lună prin penumbră din acest an se va produse vineri seară și va fi vizibilă și din România....
00:03:48

Twitter a eliminat un videoclip în care Trump își...

Twitter a decis să elimine mesajul video de campanie în care președintele Donald Trump aducea un tribut lui George Floyd, invocând plângeri...

Premieră în învățământul românesc: curs de diplomație digitală pentru...

Complexul Educațional Laude-Reut, una dintre cele mai vechi și mai prestigioase instituții de învățământ privat din țară, a găzduit pe 4 iunie...

ONU: Viitorul vaccin împotriva Covid-19 trebuie considerat un „bun...

Un viitor vaccin împotriva Covid-19 trebuie considerat un „bun public global” accesibil tuturor, a declarat joi secretarul general al ONU, António Guterres.