Acasă Actualitate Slatina are in continuare apa

Slatina are in continuare apa

-

Locuitorii Slatinei au fost avertizati, in ultimele zile, ca vor ramine fara apa din cauza datoriilor acumulate de regiile de apa din judet (67 de miliarde de lei), printre care se numara si SC ACETI SA. Autoritatile au promis ca apa nu va fi sistata in nici unul dintre localitatile oltene unde mai exista regii de apa. Insa, oficialii locali ai ELECTRICA erau hotariti sa nu renunte la masura debransarii de la energie electrica, incepind cu 23 aprilie, ora 10.00. Dar nici unul dintre orasele oltene nu a fost debransat.

Potrivit directorului general al SC ACETI SA, ing. Florea Iancu, toate societatile au obtinut o aminare de la debransare. „Daca celelalte regii de apa din judet, cu exceptia noastra si a Caracalului, au reusit pina joi sa achite sume importante din datoriile catre ELECTRICA, noi nu am avut aceasta posibilitate. Din debitul de aproximativ 46 de miliarde de lei pe care il avem, ELECTRICA ne-a cerut sa platim macar restanta de anul trecut, de 4,9 miliarde. Noi am facut cu greu rost de 2,1 miliarde de lei. Conditia lor a fost ca, pina la sfirsitul lunii, sa platim si restul de 2,8 miliarde, altfel nu ne vor mai amina. Slatina a avut noroc cu Zilele Orasului, altfel trebuia sa oprim apa. Fac apel la populatia municipiului sa-si plateasca din datorii“, a spus Florea Iancu.

ȘTIRI VIDEO GdS

Depistaţi băuţi la volan

Oamenii legii au depistat în trafic doi bărbaţi care consumaseră băuturi alcoolice. În urma testării cu etilotestul li s-au întocmit dosare penale.