12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSfintul Gheorghe, ocrotitorul militarilor, sarbatorit de Brigada 2 Infanterie Moto „Rovine“

Sfintul Gheorghe, ocrotitorul militarilor, sarbatorit de Brigada 2 Infanterie Moto „Rovine“

Militarii romani sarbatoresc in fiecare an, pe 23 aprilie, Ziua Fortelor Terestre si a ocrotitorului lor, Sfintul Mare Mucenic Gheorghe – purtatorul de biruinta. Cu acest prilej, Brigada 2 Infanterie Moto „Rovine“ a inceput inca de ieri o serie de exercitii demonstrative, pentru a-si dovedi pregatirea, in ciuda echipamentului invechit.

In poligonul Obedeanu – cunoscut craiovenilor drept Lacul Tanchistilor – militarii au desfasurat ieri un program divers de exercitii demonstrative, sustinut de reprezentantii tuturor armelor aflate in componenta Brigazii 2 Infanterie Moto „Rovine“. Infanteristii au aratat cum procedeaza pentru escortarea VIP-urilor, dar si cit de bine pregatiti sint pentru lupta corp la corp, artileristii au prezentat un exercitiu demonstrativ de tragere cu un obuzier de 152 mm, genistii au aratat cum se executa culoare prin cimpurile minate, transmisionistii s-au laudat cu aparatura lor – inca functionala, desi dateaza din anii ’70, dar bine intretinuta – iar echipa de judo a Brigazii si-a demonstrat calitatile fizice in lupte libere. Manifestarile dedicate Sfintului Gheorghe, patronul spiritual al soldatilor, vor continua si astazi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS