Acasă Actualitate Afacerile cu lemn - investigate de Garda Financiara Dolj

Afacerile cu lemn – investigate de Garda Financiara Dolj

-

Inspectorii Garzii Financiare Dolj au verificat in luna aprilie registrele contabile a 17 societati comerciale care aveau ca obiect de activitate exploatarea, prelucrarea si comercializarea masei lemnoase, control in urma caruia au descoperit numeroase nereguli in respectarea prevederilor legale cu privire la comercializarea masei lemnoase.

Din cele 17 societati controlate, inspectorii au descoperit abateri de la regulile legale la 16 societati, carora li s-au aplicat amenzi contraventionale in suma totala de 165 de milioane de lei.

Principalele abateri constatate se refera la nedeclararea punctelor de lucru, nerespectarea disciplinei financiare cu privire la efectuarea de plati in numerar peste plafonul stabilit de lege, neefectuarea inventarierii patrimoniului, completarea necorespunzatoare a facturilor pentru livrarea produselor si neintocmirea documentelor primare de evidenta contabila, precum si neachizitionarea si neasigurarea la fiecare punct de lucru a registrului unic de control.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Planurile dumneavoastră în legătură cu o afacere s-ar putea să se dovedească nerealiste şi să nu se concretizeze cum aţi sperat....

Dispar medicii veterinari

În zece ani, numărul medicilor veterinari concesionari, singurii care execută vaccinările obligatorii, supraveghează sănătatea animalelor plus alte atribuții, s-a redus cu aproape...