10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateANL nu mai are fonduri sa termine locuintele pentru tineri din Craiova 174 de apartamente ar trebui finalizate

ANL nu mai are fonduri sa termine locuintele pentru tineri din Craiova 174 de apartamente ar trebui finalizate

Tinerii craioveni care sint inscrisi pe liste pentru a primi locuinte ANL mai au mult de asteptat deoarece se pare ca agentia care finanta proiectul si-a golit pusculita cu fonduri.

Ieri, primarul Craiovei, Vasile Bulucea, a declarat ca din aceasta cauza nu-si poate onora promisiunea de a inaugura in luna mai un alt lot de 75 de apartamente ANL. Singura solutie, a afirmat primarul, este sa solicite lui Miron Mitrea, ministrul transporturilor si locuintei, fonduri pentru finalizarea locuintelor. „Nu mai vin bani de la ANL. Si asa constructorii au de recuperat restante de 18 miliarde de lei. Cu citeva zile in urma, abia au venit trei-patru miliarde de lei pentru plata salariilor muncitorilor. Astia vor sa abandoneze lucrarile daca nu le mai vin bani. Trebuie sa vorbim neaparat cu domnul ministru Miron Mitrea, pentru ca situatia este foarte grava. Mie mi se promisese ca in curind vom putea da in folosinta alte 75 de apartamente ANL“, a spus primarul.

Primul constructor a dat faliment

Licitatia pentru construirea primelor 245 de apartamente ANL, in cartierul Craiovita Noua, a fost cistigata de SC CORA INVEST GROUP SA, societate care s-a oprit insa inainte de finalizarea proiectului deoarece a intrat in faliment. Asta, in ciuda faptului ca atit ANL, cit si municipalitatea dadusera garantii ca SC CORA este o societate de incredere, potenta financiar. Constructia a trebuit cedata altor firme, insa acum problema este alta: ANL nu mai are bani sa termine lucrarile, 174 de apartamente asteptind sa fie finisate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS