Acasă Actualitate 134 de locuri de munca pentru romii mehedinteni

134 de locuri de munca pentru romii mehedinteni

-

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Mehedinti a organizat ieri la Drobeta Turnu Severin a treia editie a bursei locurilor de munca din acest an si a doua adresata cetatenilor de etnie roma. 11 agenti economici prezenti la bursa au pus la dispozitia cetatenilor de etnie roma 134 de posturi de masinist, macaragiu, sudor, instalator apa-canal, confectioner imbracaminte, lucrator in agricultura sau muncitor necalificat. La bursa de la Orsova, patru agenti economici au pus la dispozitia doritorilor 25 de locuri de munca.

Cetatenii de etnie roma s-au prezentat in numar mic la bursa, reusind sa-si gaseasca un loc de munca, iar trei dintre acestia care aveau studii au fost inscrisi la cursuri de dulgherie si confectioner imbracaminte. Romii din comuna Eselnita si-au exprimat dorinta de a se angaja ca lucratori agricoli la Dealul Viilor. Pentru organizarea bursei, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Mehedinti a colaborat cu reprezentantii romilor din Timna, Simian, Eselnita si cu cei din Drobeta Turnu Severin. „Ma asteptam sa vina mai multe persoane care sa isi caute un loc de munca. Exista si o explicatie: astazi (ieri – n.r.) este Sfintul Gheorghe. In plus, bursa se suprapune si cu Zilele Severinului“, a spus Iustin Florescu, directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

Depistaţi băuţi la volan

Oamenii legii au depistat în trafic doi bărbaţi care consumaseră băuturi alcoolice. În urma testării cu etilotestul li s-au întocmit dosare penale.