18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSindicalistii din invatamint ameninta cu greva generala si cu boicotarea alegerilor locale

Sindicalistii din invatamint ameninta cu greva generala si cu boicotarea alegerilor locale

Uniunea Sindicatelor Independente din Invatamint Dolj va participa vineri, alaturi de filiala Dolj a Federatiei „Alma Mater“, la actiunea de pichetare a prefecturii, pentru modificarea Legii salarizarii.

Presedintele USII, Constantin Rada, spune ca Federatia Sindicatelor Libere din Invatamint (FSLI) a luat aceasta decizie in scopul majorarii cu 100% a salariilor cadrelor didactice din invatamintul preuniversitar, asa cum au fost majorate si lefurile profesorilor universitari, de la 1 ianuarie anul acesta. Constantin Rada sustine ca, in caz contrar, actiunile de lupta sindicala vor lua amploare:

„In situatia in care aceasta revendicare nu se va solutiona favorabil, cele doua federatii sindicale, respectiv FSLI si «Alma Mater», vor actiona in comun pina la declansarea grevei generale. Nu vom accepta nici un compromis. Studiem posibilitatea ca intregul personal din invatamintul preuniversitar sa nu participe la organizarea alegerilor locale, in cazul unui refuz categoric din partea guvernantilor. Este inadmisibil ca o mica parte dintre profesori sa primeasca salarii duble, fata de ceilalti. Aceasta stare de fapt este receptata de toata lumea ca o discriminare a actualei puteri“.

Presedintele filialei Dolj a federatiei sindicatelor universitare „Alma Mater“, Romulus Mocanu, a confirmat, la rindul sau, ca in cazul in care revendicarea nu se va solutiona, cadrele didactice din invatamintul universitar vor intra in greva generala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS