13.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDinel Staicu renunta la concesiunea stadionului „Ion Oblemenco“

Dinel Staicu renunta la concesiunea stadionului „Ion Oblemenco“

Consiliul Local (CL) Craiova are pe ordinea de zi a sedintei ordinare din aceasta luna un proiect de hotarire care prevede anularea concesiunii stadionului „Ion Oblemenco“ catre SC FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA Craiova SA si inchirierea acestuia aceleiasi societati. Modificarea formei juridice a contractului este justificata prin faptul ca numai in acest fel in arena se pot investi circa 200.000 de euro pentru inlocuirea gazonului.

Consilierii s-au temut ca li se intinde o cursa

In 2002, atunci cind Dinel Staicu a preluat echipa de fotbal de la Gigi Netoiu, la propunerea acestuia, stadionul „Ion Oblemenco“ a fost concesionat pe cinci ani. In jurul acelui contract s-au iscat nenumarate controverse, consilierii municipali impunind o clauza prin care societatii patronate de Dinel i se interzice sa faca orice fel de investitii fara aprobarea CL Craiova. Alesii locali au motivat atunci ca se temeau ca eventualele investitii ale societatii ar putea fi supraevaluate, iar apoi patronul ar putea ramine, in contul lor, proprietar al stadionului, asa cum s-a intimplat in cazul celui din Resita. In ultima perioada, cele doua parti au discutat tot mai mult despre necesitatea inlocuirii gazonului de pe arena sportiva, insa banii necesari, circa 200.000 de euro, nu puteau fi investiti nici de patron si nici de consiliul local. Cel putin pina la rectificarea bugetara din luna iunie, CL nu poate aloca de la buget aceasta suma, deoarece ea nu a fost prevazuta in proiectul de buget pe 2004, votat de consilieri la sfirsitul anului 2003. Lucrul este interzis atit de Legea administratiei publice locale, cit si de cea a finantelor publice.

In consecinta, singura posibilitate ar ramine schimbarea formei juridice a folosirii arenei sportive, SC FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA Craiova SA devenind din concesionar chirias pe stadionul „Ion Oblemenco“, sarcina gazonarii revenind consiliului local. „In forma actuala a contractului de concesiune a stadionului, nici primaria si nici SC FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA Craiova SA nu pot face investitii. Propunerea este pentru schimbarea formei juridice a contractului, din concesiune in inchiriere, pastrindu-se probabil aceeasi valoare a redeventei, ca si obligatia societatii de a suporta cheltuiala utilitatilor si a intretinerii stadionului. De asemenea, am inteles ca se doreste inclusiv amenajarea unor terenuri de antrenament, cu gazon sintetic“, a precizat consilierul municipal Bogdan Firuleasa, initiatorul proiectului de hotarire.

CL are de primit actiuni la Universitatea

Cel mai probabil, banii trebuie sa fie alocati de noua structura care se va forma in urma alegerilor locale de pe 6 iunie. Consiliul local trebuie, de asemenea, sa se ocupe de clarificarea situatiei juridice a celor 12.000 de metri patrati de teren pe care i-a adus drept contributii in natura la majorarea capitalului social al clubului, printr-o hotarire luata anul trecut. Evaluarea financiara a terenurilor, pentru a se sti cite actiuni trebuie sa primeasca CL la „Universitatea“, intirzie insa. Deoarece o parte din terenuri sint revendicate de fostii proprietari, hotarirea cu pricina a fost atacata in contenciosul administrativ. Consilierul Bogdan Firuleasa a spus ca evaluarea financiara si tranzactia de actiuni se vor putea face numai dupa finalizarea procesului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS