16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRegiile locale de apa din Olt, amenintate cu debransarea de la energie electrica

Regiile locale de apa din Olt, amenintate cu debransarea de la energie electrica

Toate cele cinci societati de apa care mai exista in judetul Olt au primit ieri un ultimatum din partea sucursalei locale a companiei nationale de electricitate. Prin adresa respectiva, conducerile regiilor locale de apa erau instiintate ca, din cauza nivelului foarte mare al datoriilor la facturile de energie electrica furnizata pina acum (67 de miliarde de lei), ELECTRICA va deconecta, incepind cu 22 aprilie, ora 10.00, societatile mentionate.

Purtatorul de cuvint al ELECTRICA Olt, Viorel Chiru, a spus ca situatia a aparut ca urmare a neincasarii contravalorii energiei electrice consumate, care a ajuns sa puna societatea de energie electrica in imposibilitatea de a-si achita obligatiile privind achizitia de energie electrica si a serviciilor de sistem. „Si asta nu este tot: lipsa resurselor financiare a condus la nerealizarea lucrarilor de exploatare, intretinere si modernizare a instalatiilor electrice, fapt care a dus la aparitia unor consecinte nedorite asupra asigurarii calitatii si continuitatii energiei electrice furnizate catre toti consumatorii de energie electrica“, a spus Chiru. In prezent, cuantumul arieratelor insumeaza aproximativ 180 de miliarde de lei, suma care include atit agenti economici, cit si consumatori casnici (persoanele particulare).

Tot pe loc, pe loc, pe loc…

Florea Iancu, directorul regiei de apa din Slatina, SC ACETI SA, a declarat ca, in ceea ce priveste societatea pe care o conduce, este imposibil sa poata achita integral datoria de 46 de miliarde de lei. „Noua ne este imposibil sa stringem bani de la oameni. Ori nu au, ori isi platesc alte datorii si intretinerea o lasa pe alta zi. Nu stim ce se intimpla. Cert este ca noi avem de incasat de la asociatiile de proprietari din Slatina vreo 40 de miliarde de lei, fara penalizari!“, a spus Florea Iancu.

Si restul regiilor de apa din judet au datorii mari neonorate catre ELECTRICA. Dupa ACETI Slatina, pe locul urmator se afla SC IGO SA din Caracal (cu o datorie de 16,9 miliarde de lei), urmata de AQVATERM SA Bals (cu o datorie de 2,5 miliarde de lei), IGO-ACET Draganesti-Olt (cu 1,6 miliarde de lei) si AQUACOR SA din Corabia (1,3 miliarde de lei).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS