19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Omul de control“ al prefectului de Gorj a descoperit nereguli pe care le tine secrete

„Omul de control“ al prefectului de Gorj a descoperit nereguli pe care le tine secrete

Corpul de control al prefectului de Gorj, Eugen Vilceanu, format dintr-o singura persoana, a descoperit mai multe nereguli la Primaria Tirgu Carbunesti, in urma verificarii actelor financiar- contabile.Prefectul Vilceanu nu a precizat despre ce incalcari ale legii ar fi vorba, mentionind ca au fost depistate nereguli.

„Nu pot sa spun despre ce nereguli este vorba. Controlul a fost facut pe timpul prefectului Grebla, iar rezultatele controlului au venit la mine.Cel de la Corpul de Control a facut un raport, insa nu putem prezenta datele intrucit le-am trimis Garzii Financiare pentru verificare deoarece multe din aprecierile functionarului sint subiective si nu se bazeaza pe litera legii. Dinsii au specialisti care pot graranta ca rezultatele controlului sint sau nu reale. Nu puteam sa-i spun eu celui de la control ca e bine sau rau pentru ca nu era cazul.

Era normal ca functionarul de la noi sa lase o copie a actului de control la primaria pe care a controlat-o“ a declarat prefectul de Gorj. Referitor la cele afirmate de prefectul Vilceanu, primarul localitatii Tirgu Carbunesti, Teodor Pasti, a spus:„ Nu stiu despre ce nereguli vorbeste prefectul pentru ca la noi a fost un domn de la prefectura, pe care

l-am trimis la contabilitate. A stat doua zile, dupa care a plecat si nu a mai aparut nici in ziua de azi. Daca a facut un control, trebuia sa-mi lase si mie o copie a actului de control. Asa e legal si asa e si normal. La primarie a fost si Curtea de Conturi, care ne-a descarcat de gestiune si nu a gasit nici o neregula. Este cel putin ciudata declaratia prefectului judetului nostru in conditiile in care mie nu mi s-a spus nimic. Voi lamuri cit de curind acest lucru!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS