16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul mediului si-a dat seama ca a intrat in Oltenia dupa mizerie

Ministrul mediului si-a dat seama ca a intrat in Oltenia dupa mizerie

Ministrul mediului si gospodaririi apelor, Speranta Ianculescu, s-a aflat simbata la Craiova pentru a participa la deschiderea oficiala a Agentiei Regionale de Protectie a Mediului Oltenia.

Speranta Ianculescu a declarat ca si-a dat seama ca a intrat in Oltenia, venind dinspre Timisoara, dupa mizerie. Speranta Ianculescu a mai spus, de asemenea, ca primariile trebuie sa respecte legea protectiei mediului si ca gunoiul trebuie colectat selectiv, conform legislatiei in vigoare.

„Primariile locale pot fi amendate, conform Legii 137/1995, daca nu amplaseaza, in locurile de colectare a gunoiului, pubele pentru materiale refolosibile“, a declarat ministrul mediului si gospodaririi apelor. Astfel, in conformitate cu legislatia actuala de protectie a mediului, plasticul, hirtia si sticla trebuie sa fie colectate separat, intrucit nu sint biodegradabile si se recicleaza.

Speranta Ianculescu a mai declarat ca a fost neplacut impresionata de mizeria pe care a vazut-o pe cimp, pe marginea soselelor si in orase, inca de la intrarea in Oltenia. Agentia Regionala de Protectie a Mediului Oltenia va cuprinde judetele Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Vilcea. Agentia va avea atributii in atragerea de fonduri europene, pentru actiuni de protejare a mediului inconjurator. Director al nou infiintatei agentii regionale Oltenia este Ilie Leu.

Ministrul mediului a mai declarat ca peste 25 de milioane de euro, colectate de la firmele din tara pentru fondul de mediu, stau nefolosite de trei ani in conturile ministerului de resort, intrucit nimeni nu si-a asumat responsabilitatea de a le cheltui corespunzator. Ministrul spera ca toate cele opt agentii regionale care sint in curs de organizare vor gasi si modalitatea de a utiliza acesti bani in folosul comunitatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS