25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLocuitorii unui cartier severinean asteapta de 20 de ani asfaltarea strazilor

Locuitorii unui cartier severinean asteapta de 20 de ani asfaltarea strazilor

Locuitorii cartierului severinean Schela Noua asteapta, de peste 20 de ani, sa li se asfalteze strazile. Cartierul Schela Noua a luat fiinta o data cu realizarea barajului Portile de Fier I, cind locuitorii din Virciorova, aflata in acea zona, au fost stramutati aici. Administratia locala de la acea vreme a pus la dispozitia celor din Virciorova terenuri si materiale pentru construirea de case, urmind ca municipalitatea sa se ocupe de alimentarea cu energie electrica, apa curenta, canalizare si de asfaltarea drumurilor de acces. Daca alimentarea cu energie electrica si apa curenta s-a realizat, canalizarea si asfaltarea drumurilor mai asteapta.

Sistemul hidroenergetic si de navigatie Portile de Fier I a fost inaugurat in mai 1972. Nici comunismul, nici guvernarile anterioare si nici actuala guvernare nu au gasit banii necesari pentru realizarea sistemului de canalizare si pentru asfaltarea acestui cartier. Primavara si toamna este un adevarat calvar pentru locuitorii acestei zone. Gropile s-au transformat in adevarate cratere care, atunci cind ploua, transforma drumul public intr-un mic lac. Municipalitatea a mai trimis cite un plug ca sa niveleze drumul si cite o masina de balast, dar si acestea numai pe traseul autobuzului, fara sa se atinga macar de alte strazi, precum bulevardul Virciorovei sau de strada Fagaras, cele mai distruse din cartier.

„De 20 de ani ne mint ca ne asfalteaza strazile! Pe masura ce trece timpul e si mai rau. O sa ajungem sa nu mai putem iesi din curte decit cu cizme de cauciuc. Cei de la primarie cunosc situatia, iar raspunsul lor a fost mereu acelasi: nu avem fonduri. Vom face cind vom avea bani“, a spus Anisoara Raducanescu.

Edilii severineni nu s-au dezmintit nici de aceasta data, subliniind ca nu sint bani, iar cind vor fi se vor asfalta si drumurile de la Schela Noua. „S-a pus problema ca, in functie de cantitatea de asfalt care va rezulta la frezarea bulevardului Tudor Vladimirescu, aflat in reabilitare, acest material sa fie pus in anumite locuri pe traseul autobuzului din Schela Noua, insa s-a stabilit din punct de vedere tehnic ca nu este o solutie tocmai buna. De aceea, se va merge in continuare pe compactare pina cind vom face rost de fondurile necesare pentru asfaltare“, a spus Ilie Pisoi, viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS