Acasă Actualitate Probleme in derularea programului SAPARD

Probleme in derularea programului SAPARD

-

Majoritatea societatilor care detin exploatatii agricole in judetul Olt au inregistrat pierderi financiare din cauza precipitatiilor abundente din aceasta iarna si, conform criteriilor de eligibilitate, nu pot accesa programul SAPARD. Din aceeasi cauza, exploatatiile agricole nu pot obtine credite de la bancile comerciale pentru cofinantarea proiectelor. In prezent, la Directia Agricola pentru Dezvoltare Rurala (DADR) Olt sint in stadiu de contractare, la capitolul investitii in exploatatii agricole, doua proiecte in valoare de un milion de euro fiecare, pentru culturile de cimp. In aceasta luna a fost depus un singur proiect in valoare de un milion de euro, aflat in stadiu de verificare. Alte sapte proiecte, fiecare in valoare de 2,5 milioane de euro, sint depuse la capitolul ferme pentru cresterea animalelor si pasarilor. Pentru modernizarea drumurilor, alimentare cu apa si canalizari sint contractate 15 proiecte, la sapte dintre acestea lucrarile fiind in diverse stadii de executare.

„In Olt, 39 de proiecte sint in derulare, unele fiind abia acum in curs de verificare“, a declarat ing. Ion Stuparu, seful Serviciului de dezvoltare rurala. Pentru toate proiectele au fost prevazute termene ferme pentru ultimele cereri de plata in luna septembrie 2004, stadiul necorespunzator al lucrarilor fiind cauzat in primul rind de intreruperea lor in sezonul rece.

ȘTIRI VIDEO GdS

DSP Dolj a suspendat activitatea în sala de sport de la Leu

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj au fost în control la sala de sport de la Şcoala Gimnazială „Nica Barbu Locusteanu“ din Leu, în urma articolului din Gazeta de Sud prin care se semnalau condiţii improprii pentru copii.