22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul justitiei a dispus sanctionarea judecatorului Buca - Mereanu

Ministrul justitiei a dispus sanctionarea judecatorului Buca – Mereanu

• Verificarile asupra activitatii magistratului cu dubla identitate vor fi extinse si la perioada 2000 – 2002 • Ministrul justitiei a dispus si verificarea activitatii judecatorului Ion Barbu de la Judecatoria Slatina, cel care a admis ordonanta prezidentiala prin care Buca-Mereanu devenea proprietar cu acte in regula al Mercedesului lui Epuras

Ministrul justitiei, Cristian Diaconescu, a luat cunostinta despre rezultatul verificarilor efectuate de Directia de Inspectie Generala din cadrul Ministerului Justitiei, cu privire la activitatea desfasurata de fostul presedinte al Tribunalului Olt, Constantin Mereanu, sub numele de Constantin Buca.

„Domnul ministru a constatat ca, in urma verificarilor preliminare, exista indicii ca fostul presedinte al Tribunalului Olt, Mereanu Constantin, a savirsit o serie de abateri disciplinare, dispunind in consecinta declansarea procedurii prealabile in vederea sanctionarii acestuia de catre Consiliul Superior al Magistraturii. Acum se va intocmi un dosar privind sanctionarea judecatorului amintit, dosar care va fi inaintat in cel mai scurt timp Consiliului Superior al Magistraturii“, a declarat Alina Tonigaru, purtatoarea de cuvint a Ministerului Justitiei.

Judecatorul Ion Barbu, autorul „improprietaririi“ lui Buca-Mereanu, luat la puricat de minister

Daca verificarile efectuate pina in prezent de inspectorii ministerului au vizat activitatea judecatorului Constantin Mereanu doar pe anul 2003, ministrul justitiei a dispus extinderea acestor verificari si pentru perioada 2000 – 2002, pentru a cuprinde toata perioada in care fostul presedinte al Tribunalului Olt a semnat hotaririle judecatoresti si toate documentele instantei cu numele de Constantin Buca, desi oficial purta numele Constantin Mereanu. „Domnul ministru Diaconescu a dispus, in plus, extinderea verificarilor pe intreaga perioada 2000 – 2002, pentru toate hotaririle judecatorului Mereanu. Chiar de saptamina viitoare un inspector din minister se va ocupa de hotaririle emise in perioada mentionata“, a precizat Alina Tonigaru.

Dupa cum a mai mentionat purtatorul de cuvint al Ministerului Justitiei, inspectorii ministeriali vor cerceta si activitatea magistratului Ion Barbu de la Judecatoria Slatina: „Ministrul justitiei a dispus si verificarea activitatii judecatorului Ion Barbu de la Judecatoria Slatina, in legatura cu ordonanta prezidentiala data de acesta cu privire la masina presedintelui Buca-Mereanu“.

Ancheta administrativa a Ministerului Justitiei vizeaza si modul de solutionare a dosarului 13.435/2002 al Judecatoriei Slatina de judecatorul Ion Barbu, dosar ce a avut ca obiect cererea formulata pe cale de ordonanta prezidentiala de reclamantul magistrat Buca Constantin (la acea vreme se numea deja Mereanu), privitor la constatarea proprietatii sale asupra autoturismului marca Mercedes C180, cu numar de inmatriculare DJ-02-ZEN. Masina fusese primita in conditii inca neelucidate de la Zenobie Epuras, fostul manager al SUINPROD Caracal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS