14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFederatia Nationala a Sindicatelor din Administratia Publica Locala a decis suspendarea protestelor

Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia Publica Locala a decis suspendarea protestelor

Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia Publica Locala (FNSAPL) a decis sa suspende programul activitatilor de protest incepute joi printr-o greva japoneza, urmind ca reprezentantii acesteia sa negocieze cu cei ai guvernului pe 20 aprilie. Dupa cum se arata intr-un comuicat al FNSAPL, in cazul in care rezultatul negocierilor ce vor avea loc la Bucuresti va fi nefavorabil, actiunile de protest vor continua dupa un nou calendar.

Principalele revendicari ale sindicalistilor sint negocierea si semnarea contractului colectiv de munca la nivel de ramura, armonizarea sistemului de salarizare in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor si elaborarea Legii salarizarii functionarilor publici, asigurarea perfectionarii personalului din administratie prin cursuri, precum si eliminarea din legislatie a prevederilor care incalca drepturile omului. FNSAPL cuprinde 90 de sindicate din consilii locale si judetene din 35 de judete, cu un numar total de 12.000 de membri de sindicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS