16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDreptul de vot poate fi exercitat doar in localitatea in care isi are domiciliul electorul

Dreptul de vot poate fi exercitat doar in localitatea in care isi are domiciliul electorul

Primul-ministru al Romaniei, Adrian Nastase, a discutat impreuna cu prefectii si presedintii consiliilor judetene despre organizarea alegerilor locale din 6 iunie. Dupa cum se arata intr-un comunicat al guvernului, cu aceasta ocazie, Adrian Nastase a declarat ca, in ultimele saptamini, atit parlametul, cit si Executivul au adoptat cadrul legislativ necesar pentru desfasurarea in bune conditii a alegerilor, mai precis Legea nr. 67/2004 pentru alegerile autoritatilor administratiei publice locale, ale carei prevederi sint in concordanta cu noua Constitutie si sint armonizate cu legislatia tarilor Uniunii Europene. Premierul roman a precizat ca, potrivit noii legi, dreptul de vot se exercita doar in localitatile in care isi are domiciliul alegatorul si numai la sectia de votare la care este arondata strada sau imobilul in care domiciliaza.

„Singura exceptie prevazuta de lege priveste dreptul cetatenilor care si-au stabilit resedinta intr-o alta unitate administrativ-teritoriala cu cel putin trei luni inaintea datei alegerilor, acestia avind dreptul de a vota in orasul sau comuna respectiva“, a declarat Nastase. Totodata, el a precizat ca s-a renuntat la listele electorale speciale, urmind sa fie folosite numai liste electorale permanente si liste electorale suplimentare, acolo unde va fi cazul. De asemenea, au fost stabilite reguli precise si severe pentru folosirea urnei speciale.

„Pe raza unei sectii de votare se va utiliza o singura urna speciala, care va fi transportata numai de membrii biroului electoral al sectiei de votare“, a precizat premierul Romaniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS