8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCasa de Ajutor a Pensionarilor Mehedinti si-a dublat intr-un an numarul membrilor

Casa de Ajutor a Pensionarilor Mehedinti si-a dublat intr-un an numarul membrilor

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Mehedinti a reusit ca, in doar un an, sa isi dubleze numarul de membri cotizanti, in urma programelor pe care le-a initiat, dar si a serviciilor cu care vine in intimpinarea celei mai defavorizate categorii a populatiei. In prezent, 10.000 de persoane sint membre cotizante ale CARP Mehedinti, capitalul social al Casei ridicindu-se la peste zece miliarde de lei. In 2003, din contributiile obligatorii ale membrilor si din sumele incasate au fost asigurate 388 de ajutoare de deces, in valoare de 718 milioane de lei, compensatii pentru tratament in statiuni balneare insumind 39 de milioane de lei, ajutoarele nerambursabile acordate membrilor cu venituri sub 500 de mii de lei lunar fiind de 69 de milioane de lei.

De la inceputul acestui an insa, CARP Mehedinti a acordat 111 ajutoare de deces, in valoare de 200,6 milioane de lei, si 56 de ajutoare nerambursabile, in valoare de 18 milioane de lei.

„Prin eliminarea unor prevederi birocratice din continutul regulamentului de aplicare a unor prevederi din statut, in 2003 numarul membrilor inscrisi s-a dublat. A crescut si fondul social care a permis sa marim plafonul acordat la imprumuturi, sa facem dotare cu tehnica de calcul si sa sporim prin investitii patrimoniul CARP Mehedinti. Pentru a veni in sprijinul membrilor cotizanti din judet, am pus in functiune puncte de incasari in localitatile Orsova, Vinju Mare si Cujmir, cu asigurarea unei logistici corespunzatoare“, a spus Iosif Calugaru, presedintele consiliului director al CARP Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS