15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolitistii de frontiera mehedinteni au confiscat bunuri de 870 de milioane de lei

Politistii de frontiera mehedinteni au confiscat bunuri de 870 de milioane de lei

Conducerea Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Mehedinti a facut publica ieri activitatea desfasurata de angajatii acestei institutii pe primul trimestru al acestui an. In 328 de actiuni desfasurate, politistii de frontiera au sanctionat contraventional 619 persoane si au confiscat 13.645 de pachete cu tigari, in valoare de 426.800 de lei, un autoturism Mercedes, mai multe motoare de barca si alte obiecte de pescuit, toate insumind 879.762.000 de lei.

De la inceputul anului, principalul punct de trecere a frontierei din judetul Mehedinti, Portile de Fier I, a fost tranzitat de 154.352 de persoane, dintre care 48.425 de straini, fiind controlate 54.882 de mijloace de transport. „Am luat masuri de largire a punctului de trecere a frontierei Portile de Fier I, iar lucrarile vor fi finalizate in circa o luna. Purtam discutii cu citeva unitati bancare care sa deschida la Portile de Fier I un punct de schimb valutar pentru persoanele aflate in tranzit, in felul acesta inlaturind si bisnitarii din zona“, a spus comisar-sef Stefan Aranaciu, comandantul IJPF Mehedinti.

„Nimeni nu este vesnic in functie“

Cu citeva saptamini in urma, s-a vehiculat ideea inlocuirii comisarului – sef Stefan Aranaciu de la conducerea IJPF Mehedinti. Intrebat daca zvonul inlocuirii sale este adevarat, Stefan Aranaciu a spus: „Nimeni nu este legat de scaun, nimeni nu este vesnic intr-o functie. Raminerea in functia de comandant al IJPF Mehedinti nu depinde de mine. Dar, atita timp cit ea tine de corectitudine si de implicare in munca, va pot asigura ca nu va avea loc nici o schimbare“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS