17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVederea unui copil de sase ani depinde de 1.500 de euro

Vederea unui copil de sase ani depinde de 1.500 de euro

Familia Iasu din Drobeta Turnu Severin trece printr-o perioada dificila. Vederea copilului lor, Ionut, de sase ani, depinde de 1.500 de euro pe care parintii nu-i au. Cind s-a nascut Ionut Iasu, parea normal, dar la putin timp parintii au observat ca fiul lor are probleme cu ochii. Maria si Mircea Iasu au consultat mai multi medici oftalmologi din Drobeta Turnu Severin, Timisoara si Bucuresti. Ochiul sting al copilului este atrofic, iar ochiul drept, cu care initial mai zarea putin, a fost supus unei interventii chirurgicale prin care i s-a facut implant de cristalin, iar acum nu mai vede deloc. Ionut Iasu este sub ingrijirea si indrumarea doctorului Florin Balta de la Clinica „Lahovary“ din Bucuresti, care le-a recomandat parintilor sa-l duca pe micut la o clinica in Belgia, unde sansele ca fiul lor sa vada din nou, cel putin cu ochiul drept, sint mai mari. Pentru a putea face aceasta deplasare, familia Iasu are nevoie de 5.000 de euro, dintre care au reusit sa stringa doar 3.500 de euro.

„Ochiul sting este atrofic si nu se mai poate face nimic, iar la dreptul a fost diagnosticat cu dezlipire de retina regmatogena, lictrectomie, cataracta, iar acum are si implant de cristalin artificial. Doctorul Florin Balta a spus ca il poate opera si dinsul, dar cu aparatura pe care o detine, sansele de reusita sint de 50 la suta. Daca nici de data asta operatia nu reuseste, dupa aceea nu se mai poate face nimic. Ionut va ramine orb pe viata. Domnul doctor ne-a recomandat o clinica din Belgia, unde ar trebui sa ajungem cit mai curind, orice intirziere slabind sansele de succes ale operatiei. Este foarte dureros. Pentru mine, ca mama, copilul este tot ce am mai scump in viata. Sufar enorm cind il vad cum se chinuie, cum ar dori sa se joace cu ceilalti copii. El este lumina ochilor mei, lumina a ochilor care lui ii lipseste“, a spus Maria Iasu, mama baietelului.

Oamenii de bine care il pot ajuta in vreun fel pe Ionut Iasu sa-si recapete lumina ochilor o pot face adresindu-se direct familiei la numarul de telefon: 0252/ 330 218 sau contribuind financiar cu sume cit de mici, pe care le pot depune in conturile deschise pe numele mamei, Maria Iasu, la Banca Comerciala Romana.

Cont curent in lei: 25112 – 18078.1

Cont curent in euro: 25112 – 18078.2

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS