14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn batrin de 101 ani risca sa ramina fara gropi la cimitir

Un batrin de 101 ani risca sa ramina fara gropi la cimitir

Iulian Mihai, din Craiova, traieste, la cei 72 de ani ai sai, pentru a doua oara sentimentul deplin al libertatii dupa cel de-al doilea divort din viata sa. Doamna Paula, cea de-a doua sotie a sa, a plecat dupa divort in localitatea natala Carpen, unde primise inapoi cele 30 de pogoane de pamint, mostenite de la tatal sau. De atunci, Iulian Mihai bate drumurile instantelor de judecata pentru procesul de partaj, de sub „tutela“ caruia vrea sa scoata cele doua gropi ale tatalui sau Luca, pe care il are in ingrijire. Divortul nu i-a distrus viitorul, iar singuratatea nu-l sperie pentru ca la orizont si-au facut aparitia nenumarate posibile mirese!

Indiferent la ce virsta intervine divortul intre doi oameni casatoriti, aproape obligatoriu urmeaza si un partaj. Daca partile, de regula, se inteleg asupra despartirii, la partajatul bunurilor, lucrurile se complica. Asa i s-a intimplat si lui Iulian Mihai, din Craiova, care a fost foarte surprins cind instanta de judecata l-a obligat sa imparta cu fosta sotie gropile tatalui sau. Batrinul Luca Mihai, care a numarat in acest an 101 ierni, are documente care atesta faptul ca este proprietar pe doua dintre cele patru gropi ale familiei, de la cimitirul „Roboaica“, pe jumatate din instalatia de gaze si pe o camera si o magazie care sint supuse partajului. Fosta doamna Mihai a pretins jumatate din toate acestea, iar tatal si fiul sustin ca hotarirea instantei este aberanta, atita timp cit la dosar au fost depuse documentele care le sustin punctul de vedere.

„Sa partajam, sa partajam, dar nu gropile lui tata“

„Cu fosta sotie nu am avut copii, dar fiecare dintre noi avea cite un copil din primele casatorii. Dupa 31 de ani de convietuire, am ajuns sa divortam. Ea a primit 30 de pogoane de pamint in comuna Carpen si se tot ducea acolo. Nu am batut-o, nu am izgonit-o, dar am hotarit sa nu mai stam impreuna. La partaj, avocatul ei a obtinut o hotarire prin care trebuie sa impart gropile tatalui meu, care are 101 ani, instalatia de gaze pe care tatal meu a platit-o jumatate si o magazie pe care am transformat-o in camera si in care acum locuieste tata. Am si eu la <<Roboaica>> doua gropi, pe care ar trebui sa le impart cu ea, pentru ca au fost achizitionate in timpul casatoriei. Sa partajam, sa partajam, dar nu gropile lui tata“, spune Iulian Mihai.

„N-a zis niciodata ca pleaca de la mine“

In urma cu 101 ani, cind s-a nascut Luca Mihai, tatal lui Iulian, lucrurile erau mult mai simple. Daca voiai sa-ti parasesti sotia, ea isi lua lada cu zestre si pamintul, daca-l avea de la tata, si dusa era. Batrinul care se plinge ca nu mai vede bine si-i ia destul timp sa citeasca ziarul nu se sperie ca a ramas batatura fara femeie. „Am cel mai bun baiat din lume. E ascultator, imi face mincare si imi spala camasile. Cum o vrea el, asa sa faca fiindca de acum s-a facut mare. Am facut razboiul cu divizia 5 si-i bateam pe rusi de-i snopeam daca nu se ducea Stalin la americani. S-a plins ca-l bat nemtii si, cind am ajuns la Moscova, s-au pus americanii cu avioanele pe noi. Pe vremea mea era altfel cu nevasta. A mea a murit la aproape 90 de ani, dar n-a zis niciodata ca pleaca de la mine“, spune batrinul.

Pina cind lucrurile se vor rezolva, cei doi barbati se vor descurca dupa cum vor putea cu gospodaria, mai ales ca la orizont si-au facut aparitia posibile mirese pentru proaspatul divortat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS