12.3 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCaminul de batrini nr. 5 din Bucuresti se va numi „Valentin Stelian Paunescu“

Caminul de batrini nr. 5 din Bucuresti se va numi „Valentin Stelian Paunescu“

Desi cu sufletele cernite si inimile pline de durere, caci numai de citeva zile s-au despartit de fratele lor mai mare, Valentin, George si Viorel Paunescu nu i-au uitat pe cei 156 de bunici si bunicute de la Centrul de ingrijire si asistenta nr. 5, care si-au gasit in cele doua sedii, din strada Schitu Dirvari si din Calea Vitan, linistea la batrinete. Cu tristete s-au privit in ochi de data asta, gazde si oaspeti, de fapt „prieteni constanti“. Directorul Sorin Gheorghiu a exprimat inca o data, in numele tuturor, sincere regrete pentru disparitia directorului general al ziarului Curierul national, domnul Valentin Paunescu. Iar Lidia Negrea, care a participat si la slujba de inmormintare de simbata, a propus un moment de reculegere in memoria marelui jurnalist disparut…

Adriana Andreias a tinut sa ii asigure ca toti batrinii de aici sint partasi din tot sufletul la durerea pricinuita de greaua pierdere: „Desi am 84 de ani, in viata mea nu am vazut atitia oameni, de la conducerea tarii pina la personalitati din strainatate, alaturati unei familii indoliate. Inseamna ca va bucurati, pe drept cuvint, de simpatia tuturor si de sprijin moral, care conteaza foarte mult“.

„Trecem printr-un moment greu, intr-adevar, dar, fiind aproape Sarbatorile de Pasti, ca intotdeauna in ultimii ani, am dorit sa fim alaturi de dumneavoastra. Eu am sa va spun mai putine cuvinte, dar, iata, vi l-am adus pe George, de care mereu ma intrebati de sarbatori, cind veneam sa va aduc daruri, sa va spun <<La multi ani!>>. Eu vreau sa va urez sa fiti sanatosi, sa avem impreuna un Paste frumos si sa fim mereu alaturi cel putin de-acum incolo 10-20 de ani, daca nu chiar 30-40. Mai departe o sa va spuna George, pe care l-ati chemat mereu. Acum este aici“, li s-a adresat Viorel Paunescu.

„Inimile dumneavoastra consider ca bat in memoria mamei si in memoria tatalui nostru“

„Fiecare data cind nu era posibil sa fiu aici si Viorel imi spunea ca dumneavoastra ati intrebat de mine insemna pentru mine un sprijin deosebit nu numai spiritual si moral, ci si un sprijin efectiv de a exista. Pentru ca sufletele dumneavoastra, dragostea dumneavoastra sint sincere, iar inimile dumneavoastra consider ca bat in memoria mamei si in memoria tatalui nostru. Noi asa v-am privit, pe dumneavoastra, doamnele de aici, ca pe mama noastra, iar pe dumneavoastra, domnilor, ca pe tatal nostru. Noi consideram ca sintem o familie si, chiar daca viata zbuciumata de zi cu zi ne tine relativ departe unii de ceilalti, sa stiti ca, tot timpul si intotdeauna, familia noastra, copiii nostri, noi, fratii – astazi unul mai putin, din pacate – sintem mereu cu dumneavoastra“, le-a spus batrinilor George Paunescu. „Sigur, ne este destul de greu. Nu e usor sa pierzi nu numai un frate, dar si un prieten adevarat. Dupa cum stiti, noi nu sintem si nu am fost numai frati. Noi sintem si am fost in primul rind prieteni, ne-am ajutat unul pe altul, asa cum ne-au crescut mama si tatal nostru. Dorinta noastra si speranta noastra au fost si sint sa putem fi mereu alaturi de dumneavoastra cu aceste ginduri si, in acelasi timp, sa trecem impreuna peste momente de durere pe care in viata nimeni nu le poate ocoli. Daca asa stau lucrurile, asa este rinduita viata de Bunul Dumnezeu, sa fim cu gindul la Valentin. In memoria lui, pentru cinstirea a tot ce a facut el cit a trait pe acest pamint, dumneavoastra in mod deosebit, tuturor celor care sinteti acum aici, dar si tuturor celor pe care ii cunoastem sau nu-i cunoastem din camin, va urez un Paste Fericit!“, a adaugat George Paunescu, cu ochii umezi si glasul gituit de emotie.

Viorel Paunescu nu a uitat sa multumeasca directorului Sorin Gheorghiu si doamnei Lidia Negrea, care i-a reprezentat simbata pe locatarii centrului la funeraliile directorului Valentin Paunescu.

„V-am simtit aproape de noi. Iar Prea Sfintitul Episcop Vicentiu Ploiesteanul, vicar patriarhal – cine a fost la ceremonie a vazut ca au participat inalti ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane, in frunte cu Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist – a remarcat ca omagiul cel mai frumos adus fratelui nostru Valentin au fost vorbele putine, dar sincere ale reprezentantei acestui camin de batrini. Inca o data, va multumim, va dorim sa aveti tot ce va trebuie si in primul rind sanatate“.

„Noi avem un singur sponsor, Compania Hoteliera Intercontinental Romania, pe fratii Paunescu“

Directorul Sorin Gheorghiu, om socotit, cu minte organizata, de inginer, spune lucrurilor pe nume: „Noi avem, de fapt, un singur sponsor – Compania Hoteliera Intercontinental Romania, pe fratii Paunescu. Pentru ca cine vine de 3-4-5 ori pe an nu se numeste cu adevarat sponsor. Acela vine dintr-un sentiment crestinesc, laudabil, de sarbatori, dar vine mai mult pentru binele sufletului lui. Dar acesti batrini maninca trei mese in toate cele 365 de zile ale unui an. De aceea, domnii Paunescu, prin contributia financiara lunara, de 30 de milioane de lei, plus lenjerie, prosoape si altele, sint adevaratii nostri sponsori. Sa le dea Dumnezeu pace in suflete! Mai avem cu totii nevoie de un sponsor de sanatate“.

In timp ce George Paunescu a trecut pe la toti batrinii adunati in elegantul salon al centrului, sarutindu-i, mingiindu-i, spunindu-le cite o vorba buna, am aflat ca in curind se vor putea achizitiona aparatele de fizioterapie necesare pentru tratarea unor betesuguri ale batrinetii in noile sali special amenajate la ambele sectii. Mai mult, primarul sectorului 3, Eugen Plesca, in responsabilitatea caruia se afla centrul, are in perspectiva extinderea acestuia intr-un nou spatiu, cu circa o suta de locuri, intr-o fosta cresa de pe bulevardul 1 Decembrie 1918. Mariana Georgescu, „ministrul de finante“ al centrului, a avut grija ca, dupa post, batrinii sa petreaca Sarbatorile de Pasti in tihna si cu tot ce trebuie pe masa. Desigur, cuvintul de ordine este masura in toate, pentru ca dr. Valeriu Babes vegheaza la sanatatea lor. Oricum, batrinii sint siguri ca vor gusta din toate bucatele traditionale, cosurile pline cu bunatati – oua incondeiate, drob, miei fripti, rosii, castraveti, fructe, cozonaci, telemea, bauturi racoritoare si altele – aduse de cei de la Compania Intercontinental.

Conducindu-i pe oaspeti, directorul Sorin Gheorghiu le-a cerut ingaduinta ca, de acum incolo, institutia pe care o conduce sa poarte numele „Valentin Stelian Paunescu“. Om practic, imediat a si obtinut aprobarea conducerii Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap si a comandat o placa inscriptionata cu numele directorului Curierului national.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS