30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDaruri de Paste pentru copiii defavorizati, detinuti si saracii din parohii

Daruri de Paste pentru copiii defavorizati, detinuti si saracii din parohii

Fundatia „Cuvintul care Zideste“ din cadrul Mitropoliei Olteniei desfasoara in Saptamina Luminata si in zilele de Paste o ampla actiune destinata celor care nu se pot bucura deplin de Sarbatoarea Invierii. In urma donatiilor primite si a campaniilor desfasurate, fundatia a adunat peste 15 milioane de lei, care au fost folosite la cumpararea de produse menite sa „indulceasca“ sarbatoarea pascala a celor defavorizati de soarta: cozonaci, oua, suc, biscuiti, bomboane etc. Primii care se vor bucura de daruri vor fi cei 24 de copii internati in Sanatoriul TBC de la Padea.

Detinutii din Penitenciarul pentru Minori si Tineri (PMT) din Craiova vor primi si ei chiar in ziua de Paste 200 de pachete.

„Pachetele li se vor inmina dimineata, dupa ce iau pastele si inainte de a merge la masa. Pentru detinuti, donatiile au fost facute de Organizatia World Vision. In fiecare an ii avem in vedere pe acesti copii, mai ales ca peste o suta dintre ei nu sint cautati de rude nici macar de sarbatori. Iar ceilalti 100, chiar daca se bucura de vizita rudelor, provin din familii mult prea sarace pentru a primi pachete consistente“, a spus Nicoleta Marinescu, coordonatoarea Fundatiei „Cuvintul care Zideste“.

Pachete pentru familiile sarace din parohii

Nici detinutii din Penitenciarul de Maxima Siguranta (PMS) Craiova nu au fost uitati. 27 dintre ei, implicati in programele de consiliere si cateheza derulate de „Cuvintul care Zideste“ in PMS, vor beneficia de aceste pachete. Spre deosebire de colegii lor de la PMT, acestia au ales sa se purifice trupeste si sufleteste respectind perioada postului.

Alte 60 de pachete vor fi impartite de parintele Roman din Parohia Sfintul Ioan Sebastian din Craiovita Noua copiilor saraci alesi de comitetul filantropic al parohiei in urma anchetelor sociale facute de-a lungul timpului. Tot familiilor sarace, de data aceasta din parohiile de la tara, le vor fi destinate alte 50 de pachete cu dulciuri.

Darurile de Paste facute de Fundatia „Cuvintul care Zideste“ nu constau numai in produse alimentare. 30 de icoane vor ajunge la Centrul de Plasament de la Diosti, impreuna cu pachete pregatite de Inspectoratul Judetean de Politie pentru copiii institutionalizati, si la asociatia copiilor cu autism.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS