20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectorul DSP Dolj, in vizita de lucru la Spitalul Poiana Mare

Directorul DSP Dolj, in vizita de lucru la Spitalul Poiana Mare

In timp ce spitalul se pregateste sa dea in judecata firma care a efectuat anul trecut reparatii, Ministerul Sanatatii a alocat inca 4,5 miliarde de lei pentru… igienizari

Directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj, dr. Eugen Magla, impreuna cu conducerea Centrului Judetean de Medicina Preventiva au efectuat miercuri, 31 martie, un control la Spitalul de Neuropsihiatrie si Masuri de Siguranta Poiana Mare, pentru a vedea modul in care sint respectate programul de lucru, precum si normativele legate de dotare, igiena si hrana bolnavilor. Au fost vizate in special saloanele, bucataria spitalului si spalatoria.

Rezultatele actiunii de control au fost considerate de directorul DSP Dolj ca fiind acceptabile, bolnavilor oferindu-li-se, in opinia sa, conditii de cazare incomparabil mai bune decit s-a aratat in presa.

„La bucatarie, lucrurile stau bine, alimentele asigura un meniu diversificat si suficient din punct de vedere caloric. Asta nu inseamna insa ca nu este loc si de mai bine“, a precizat directorul DSP Dolj.

Eugen Magla a amintit totodata si o parte dintre neregulile constatate in cursul vizitei de la Spitalul Poiana Mare, cum ar fi tinuta necorespunzatoare a asistentei dieteticiene (care s-a ales din aceasta cauza si cu o sanctiune disciplinara), precum si faptul ca „la spalatorie personalul este insuficient pentru a asigura cantitatea de rufe care ar trebui calcate. Restul pavilionului respectiv nu prezinta conditii ideale de igiena si am dispus ca partea administrativa sa fie mutata in alta cladire“.

„SC HELVAL a facut lucrari de proasta calitate“

Magla a promis ca se va intoarce la Poiana Mare luni, 5 aprilie, impreuna cu prefectul Ion Calin, care vrea sa vada cum decurge igienizarea in toate pavilioanele spitalului, igienizare pentru care Ministerul Sanatatii a alocat suplimentar in acest an 4,5 miliarde de lei de la buget.

Ca o ironie, in timp ce ministerul da bani pentru noi igienizari, Spitalul de la Poiana Mare tocmai se pregateste sa dea in judecata firma de constructii care a efectuat igienizarile si reparatiile la doua dintre pavilioane, in perioada 2002 – 2003.

„Societatea de constructii SC HELVAL din Craiova a facut lucrari de proasta calitate. In decembrie anul trecut, dupa ce s-a facut receptia lucrarii, societatea si-a incasat banii, apoi au inceput sa apara fisuri in conductele reparate si alte deficiente. Directorul spitalului a trimis pina acum mai multe adrese prin care a cerut societatii sa efectueze reparatiile corespunzatoare, lucrarea fiind in garatie, insa nu s-a facut nimic, raminind ca societatea sa fie chemata in judecata“, a mentionat Magla.

Conducerea DSP Dolj a mai spus ca in zilele urmatoare laboratorul de analize medicale al Spitalului Poiana Mare va fi dotat cu citeva aparate care vor fi aduse de la Spitalul Municipal Calafat. Cit despre o eventuala inchidere a spitalului din motive igienice, Magla a spus ca nu poate fi vorba.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS