14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraioveanca Elena Dumitru nu are dreptul la locuinţă socială

Craioveanca Elena Dumitru nu are dreptul la locuinţă socială

Elena Dumitru, din Craiova, sustine ca de mai multi ani se lupta cu morile de vint de la primarie pentru a obtine o casa din fondul locativ de stat. A batut la toate usile, a auzit sute de promisiuni, dar casa nu a primit nici pina in ziua de astazi. In prezent, locuieste impreuna cu fiul ei, Laurentiu Dumitru, pe Aleea Drumul Jiului, in cartierul Brestei, la familia Tapirlan, care o tine din mila, desi nu a platit niciodata chirie si nici nu a dat bani in casa pentru mincare.

Ca urmare a adreselor facute catre toate institutiile statului, in septembrie 2002, Antonie Solomon, viceprimarul Craiovei, si-a luat in scris angajamentul ca „pina la solutionarea situatiei locative a Elenei Dumitru prin repartizarea unei locuinte sa-i achite acesteia contravaloarea chiriei pe care o plateste proprietarului“.

Femeia sustine insa ca, din motive necunoscute, vicele Solomon nu i-a platit niciodata chiria si nici nu i-a dat bani vreodata pentru altceva. „Antonie Solomon are niste datorii financiare si morale fata de mine. A promis ca imi plateste chiria si nu s-a tinut de cuvint. Este un laudaros si un mincinos care nu stie decit sa isi faca peste tot campanie electorala“, scrie Elena Dumitru intr-o scrisoare trimisa pe adresa redactiei.

La rindul sau, Antonie Solomon, viceprimarul Craiovei, a declarat ca Elena Dumitru „nu este in toate mintile“, din moment ce nu recunoaste ca o lunga perioada de timp i-a dat cite un milion de lei pe luna pentru a-si achita darile catre proprietarul locuintei in care sta: „M-a impresionat fiul ei, care am inteles ca este un elev eminent, si i-am dat bani sa se duca in nu stiu ce excursie“.

Ce a uitat sa spuna Elena Dumitru este ca in 15.02.2001 a mai primit o repartitie de locuinta in cartierul Valea Rosie, bl. 7, pe care a refuzat-o. Acum ea este din nou pe lista de prioritati pentru repartizarea locuintelor, la pozitia 156, cu 12,70 de puncte acumulate.

Insa, pentru ca femeia a ascuns comisiei de la Serviciul Social faptul ca in comuna Plenita detinea o locuinta pe care a vindut-o pe 10 ianuarie 2003 lui Gheorghe Tapirlan pentru suma de 27 de milioane de lei si-a pierdut dreptul la o locuinta sociala. Primaria Craiova a aflat despre tranzactia facuta si pe 18 august 2003 i-a trims o adresa, prin care a instiintat-o ca nu mai are dreptul la o locuinta din fondul locativ deoarece nu mai indeplineste conditiile prevazute de Legea 114/1996.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS