20.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsultatii gratuite la cabinetele de dermatologie pentru craiovenii cu unghii bolnave

Consultatii gratuite la cabinetele de dermatologie pentru craiovenii cu unghii bolnave

Craiovenii pot beneficia de consultatii gratuite la cabinetele de dermatologie din oras, in perioada 25 martie – 2 iulie, in cadrul campaniei „Zilele Unghiilor Sanatoase“.

Campania, reluata an de an, se bazeaza pe ideea ca foarte multe persoane ignora onicomicoza, boala contagioasa care se poate transmite la toti membrii familiei si la cei care intra in contact cu persoana bolnava.

Putini sint cei care se prezinta preventiv la medic. Petele aparute pe unghie sint tolerate multi ani, fara a sti ca reprezinta un focar de infectie care ii poate afecta si pe cei apropiati.

Imbolnavirea micotica a unghiei incepe la capatul liber prin aparitia unei pete albicioase, cenusii sau galbui, rotunda sau neregulata, cu extindere rapida spre radacina unghiei. Aceasta isi pierde luciul si transluciditatea, devenind opaca, iar suprafata devine neregulata. Unghia se ingroasa, este sfarimicioasa, in final ajungindu-se la distrugerea ei partiala sau totala.

Cei care constata simptomele specifice bolii trebuie sa se adreseze de urgenta medicului, intrucit onicomicoza este o afectiune care nu se vindeca de la sine. Bolnavul capata cu timpul jena fata de aspectul inestetic al unghiilor si un disconfort psihic, care ii poate afecta munca zilnica. Nu sint excluse nici complicatiile medicale grave. Tocmai de aceea, campania „Zilele Unghiilor Sanatoase“ permite craiovenilor accesul la consultatii gratuite la cabinete de dermatologie, sunind la numarul de telefon 0723 – 255.113, de luni pina vineri. intre orele 9.00 – 18.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS