16.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRudele bolnavilor de sifilis au spart geamurile si usa Sectiei de dermatologie

Rudele bolnavilor de sifilis au spart geamurile si usa Sectiei de dermatologie

Cadrele medicale ale Sectiei de dermatologie din cadrul Spitalului Tirgu Jiu au trecut prin mai multe incidente, in ultimele doua zile, provocate de rudele nervoase ale pacientilor. Nemultumit ca medicii nu aveau fese pentru pansament, sotul unei tinere de 18 ani, gravida in luna a saptea si bolnava de sifilis, a spart usa sectiei. A doua zi, tatal unei paciente a spart geamul de la baie pentru ca medicii i-au interzis sa fumeze in sectie.

„Am facut apel la gardieni, care i-au linistit pe cei doi barbati. Sint nemultumiti ca nu avem pansamente, dar nu e vina noastra. In loc sa dea 5.000 de lei pe o fesa pentru bolnav isi cumpara cite un pachet de tigari si fac scandal ca nu-i lasam sa fumeze in sectie. Conform regulamentului, riscam o amenda de pina la patru milioane de lei daca le permitem sa fumeze chiar si pe hol“, a spus medicul Constantin Davidescu, seful Sectiei de dermatologie.

Tratamentul bolnavilor de sifilis costa pina la 24 de milioane de lei

Cazurile de bolnavi de sifilis reprezinta una dintre cele mai grave probleme cu care se confrunta Sectia de dermato-venerice. Medicul Constantin Davidescu spune ca in prima parte a anului a avut lunar sapte-opt astfel de pacienti, mai multi decit in aceeasi perioada a anului trecut.

Cei mai multi dintre bolnavi provin din familii dezorganizate, fara posibilitati financiare si care vin tirziu la spital, astfel ca tratamentul devine foarte costisitor. Chiar daca este asigurat gratuit, medicii au probleme in a-i convinge pe unii dintre bolnavi sa urmeze tratamentul, care, in functie de gravitate, costa intre opt si 24 de milioane de lei. Mai mult decit atit, pacientul trebuie sa faca periodic analize care costa si ele foarte mult, Spitalul din Tirgu Jiu confruntindu-se in prezent cu lipsa reactivilor pentru una dintre analizele recomandate in cazul sifilisului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS