24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateELECTRICA Olt trebuie sa returneze peste 11 miliarde de lei

ELECTRICA Olt trebuie sa returneze peste 11 miliarde de lei

Brambureala de anul trecut, cind sucursalele SC ELECTRICA SA au incurcat beneficiarii cu platitorii de taxe, este pe cale sa explodeze. In judetul Olt, din cei 175.000 de abonati casnici, 43.181 au depus cereri de scutire de la plata taxei radio, iar 40.303 au solicitat sa nu mai plateasca taxa tv. Purtatorul de cuvint al ELECTRICA Olt, Viorel Chiru, a declarat ca vor fi restituite doar sumele incasate de la persoanele fizice in perioada 1 februarie – 31 iulie 2003.

„Plata acestor sume catre cei care au achitat anul trecut taxa radio-tv se va efectua pina pe 30 iunie. Banii acordati drept despagubire in acest sens reprezinta sumele aferente taxei tv, problema sumelor achitate in contul taxei radio nefiind inca stabilita. Banii se vor acorda in temeiul HG nr. 316 din 11 martie 2004 privind modul de restituire a taxei lunare pentru serviciul public de televiziune, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 236 din 17 martie 2004“, a precizat Viorel Chiru.

31 martie – ultima zi pentru depunerea formularelor

Normele reglementate in documentul mentionat arata ca, de la 1 august 2003, sint scutite de la plata taxei tv revolutionarii din decembrie 1989, veteranii si vaduvele de razboi, invalizii de razboi, persoanele persecutate de catre regimurile instaurate in Romania cu incepere de la 6 septembrie 1940 pina la 6 martie 1945 din motive etnice, persoanele cu handicap grav de gradul 1 si persoanele care au in intretinere persoane cu handicap grav, familiile si persoanele singure care au dreptul la venitul minim garantat ca forma de asistenta sociala, pensionarii CAP, pensionarii SRR-SRTV. Din pacate, acest fapt a fost stabilit dupa ce compania nationala de electricitate incasase deja banii de la oameni.

Modul de restituire a banilor nu se cunoaste deocamdata, dar probabil ca operatiunea se va derula prin mandat postal. Fiecare solicitant va primi inapoi contravaloarea taxelor achitate timp de sapte luni, abonamentul lunar ridicindu-se la 40.000 de lei.

Pentru a putea primi banii inapoi, persoanele care au platit taxele mentionate va trebui sa se prezinte la ghiseele ELECTRICA pina la 31 martie pentru a completa si depune un formular tipizat care se elibereaza gratuit de catre societate. Oamenii isi vor recupera banii pina la 30 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS