13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCompetitia curateniei, dotata cu premii in valoare de un miliard de lei

Competitia curateniei, dotata cu premii in valoare de un miliard de lei

Administratia doljeana va organiza o competitie a curateniei intre localitatile judetului, competitie pentru care pune la bataie premii in valoare de un miliard de lei. Aceasta se inscrie in programul national „Romania Curata“, lansat si anul acesta de Ministerul Administratiei si Internelor, fondurile necesare premierii celor mai curate localitati fiind alocate din bugetele judetene.

Primarii au obligatia sa indeplineasca mai multe conditii, intre care mentionam: conservarea si protectia mediului, prevenirea poluarii accidentale prin depozitarea necontrolata a deseurilor, respectarea normelor de urbanism pentru ridicarea constructiilor, repararea si intretinerea strazilor, finalizarea constructiilor incepute, organizarea de actiuni pentru salubrizare, repararea si intretinerea retelei de distributie a apei si a retelelor de canalizare.

Premiul I va consta in 500 de milioane de lei, in timp ce premiile II si III vor fi recompensate cu 300, respectiv 200 de milioane de lei. Municipiile, orasele si comunele care vor insuma peste 80 de puncte, conform unor criterii prestabilite, vor fi nominalizate pentru a participa la concursul national privind buna gospodarire a localitatilor.

Asupra proiectului de hotarire adoptat la sfirsitul saptaminii trecute de plenul Consiliului Judetean Dolj au fost mai multe discutii. Intre altele, s-a propus ca organele abilitate sa fie sesizate pentru sanctionarea contraventionala a acelor primarii care nu respecta normele de protectie a mediului, iar unii dintre consilieri au venit cu ideea ca primarii codasi la curatenie sa primeasca drept premii de consolare maturi, bidinele si farase. „Zelul“ autoritatilor de a sanctiona localitatile sufocate de mizerie si gunoaie s-a vazut recent, cind, in urma unui control, primarii au fost doar „avertizati“. Mai mult, situatia amenzilor prezentata presei dateaza de anul trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS