19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBani cheltuiti degeaba!

Bani cheltuiti degeaba!

In Filiasi, nici unul dintre cele cinci puncte termice la care ar fi trebuit sa fie racordate cele 2.050 de apartamente nu functioneaza. Pentru reconstructia punctului termic 4, caruia ii erau arondate 500 de apartamente, s-au cheltuit, incepind cu anul 2000, peste zece miliarde de lei, bani proveniti de la buget si din fonduri RICOP. Ultimul din cele trei cazane ale punctului termic 4 a fost instalat de firma GENERAL COMI. In februarie 2004, societatea care ar fi trebuit sa administreze punctul termic in cauza, AQVATERM Filiasi, nu a putut executa probele tehnologice din cauza ca automatizarea instalatiei nu functioneaza.

Cornel Neamtu, directorul AQVATERM Filasi, a spus: „Cind am vrut sa facem probele tehnologice, am constatat ca tabloul de automatizari nu functiona, iar prin terasa constructiei se infiltrase apa. Nu stiu de ce proprietarul punctului, care este primaria, nu a solicitat prezenta constructorului la executarea probelor tehnologice, fapt pentru care am refuzat sa iau in primire punctul termic. Nu stiu la ce ar folosi punctul acela pentru ca, din numarul total de proprietari de apartamente, doar 60 au solicitat apa calda pentru iarna viitoare, iar 40 de proprietari au solicitat caldura“.

In prezent, toate apartamentele din Filiasi sint debransate de la punctele termice, iar 600 dintre acestea, din numarul total, sint dotate cu centrale proprii. Atunci pentru ce s-au cheltuit atitia bani?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS