22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsilierii locali din Bumbesti Jiu nu vor sa organizeze zilele orasului

Consilierii locali din Bumbesti Jiu nu vor sa organizeze zilele orasului

• Cu toate ca initial alocasera 250 de milioane de lei, consilierii locali din Bumbesti Jiu nu mai vor ca primaria sa organizeze zilele orasului
• Principalul motiv ar fi apropierea alegerilor locale • Si la Tirgu Jiu, zilele orasului coincid cu declansarea campaniei electorale

Organizarea zilelor orasului a bagat zizanie intre consilierii locali din Bumbesti Jiu si primarul Ion Stanculete. Acesta sustine ca in bugetul de venituri si cheltuieli, votat de consilierii locali, a fost prevazuta si suma de 250 de milioane de lei pentru organizarea Zilelor Orasului Bumbesti Jiu, pe 25 aprilie. Initial, consilierii fusesera de acord ca orasul sa aiba o astfel de sarbatoare, certindu-se doar pe data la care sa aiba loc evenimentul. In timp ce unii sustineau ca zilele orasului ar trebui sa fie sarbatorite pe 1 sau pe 15, in final s-a descoperit legea prin care comuna Bumbesti Jiu a fost declarata oras pe 25 aprilie 1989. Cel care a facut descoperirea a fost primarul Ion Stanculete, care intre timp s-a si apucat sa cheltuiasca 36 de milioane de lei din banii publici pentru tiparirea a peste 1.000 de pliante.

Primarul a ramas cu pliantele

Cu toate ca a incercat sa le explice consilierilor locali ca a cheltuit deja bani si a mai trimis si invitatii, primarul nu a reusit sa isi impuna punctul de vedere. Motivul invocat de consilieri a fost apropierea alegerilor locale. Acestia i-au reprosat primarului ca va folosi zilele orasului pentru propria sa campanie electorala.

„Nu mai vor! La noi, consiliul local este foarte bine reprezentat la nivelul tuturor partidelor politice. Fiecare si-a sustinut punctul de vedere si in final s-a hotarit sa nu mai organizam zilele orasului Bumbesti Jiu pe 25 aprilie. Au zis ca este mai bine sa le organizam in toamna. Pai, cum sa le organizam in toamna, daca sint in aprilie! Eu, unul, am cheltuit deja vreo 36 de milioane de lei pentru pliante. O sa le impart pe toate cetatenilor, sa vada si ei istoria orasului. Alta solutie nu exista. Banii care sint pentru zilele orasului vor fi repartizati pentru altceva“, a declarat primarul Ion Stanculete. Si la Tirgu Jiu, contracandidati din partidele de opozitie i-au cerut edilului Florin Circiumaru sa amine organizarea zilelor orasului, pe motiv ca acestea coincid cu perioada campaniei electorale, insa primarul a refuzat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS