12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSubprefectul de Gorj s-a mutat la Runcu din cauza prafului de carbune

Subprefectul de Gorj s-a mutat la Runcu din cauza prafului de carbune

Eugen Vilceanu, subprefectul de Gorj, s-a mutat cu chirie in casa fiului sau de la Runcu, din cauza prafului de carbune. Peste vechea sa locuinta din satul Rosia (un fel de suburbie a orasului Rovinari) stau sa se pravaleasca muntii de carbune de la depozitul Termocentralei Rovinari, iar benzile de aductiune a carbunelui trec prin spatele casei sale.

„Cind adie vintul, toata lumea din zona respira de fapt particule fine de carbune. Zona a capatat culoarea carbunelui, iar Compania Lignitului nu vrea sa ia nici o masura pentru stramutarea proprietarilor. Eu n-am mai putut sa stau in casa de la Rosia si m-am mutat la fiul meu, la Runcu. Cei de la Mediu au adus cite o galeata in curtile oamenilor si se fac ca masoara poluarea din zona. Nu trebuie sa fii specialist ca sa stii ca in apa din galeata nu se aduna decit particulele grele de carbune. Cele fine intra direct in plamini“, a spus subprefectul Eugen Vilceanu.

Surse din cadrul Companiei Lignitului (care de la 1 aprilie se va diviza si va ceda centrelor energetice o parte dintre mine) declara ca subprefectul de Gorj nu a solicitat niciodata Companiei stramutarea si, chiar daca ar solicita acest lucru, va trebui sa precizeze care dintre cele trei case cumparate in zona la care se refera vrea sa-i fie stramutata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS