17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMilitarii craioveni din cadrul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab“ vor sprijini in continuare poporul irakian

Militarii craioveni din cadrul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab“ vor sprijini in continuare poporul irakian

Reprezentantii comandamentului Batalionului craiovean 26 Infanterie „Neagoe Basarab“ supranumit „Scorpionii Rosii“, aflat in Irak, s-au intilnit simbata si luni cu liderii localitatilor irakiene Suq ash Shuyukh, Karmat Bani Said, Al Fuhud si Al Fudliyah. Dupa cum se arata intr-un comunicat al Ministerului Apararii Nationale (MApN), una dintre prioritatile Batalionului o constituie stabilirea de contacte cu liderii locali si cu sefii consiliilor locale, in vederea identificarii problemelor sociale cu care se confrunta populatia irakiana. De asemenea, se au in vedere observarea atitudinii pe care populatia locala o are fata de militarii craioveni, precum si posibilitatea demararii unor noi proiecte pentru imbunatatirea nivelului de trai al localnicilor. „Cele dintii intilniri cu reprezentantii comunitatilor locale le-am avut inca din primele zile ale sosirii noastre in tabara White Horse. Am spus atunci ca numai pe baza unui dialog deschis putem sa gasim impreuna solutiile viabile la problemele populatiei din zona. Acum am stabilit ce avem de facut in continuare“, a declarat locotenent-colonelul Nicolae Ciuca, comandantul Batalionului 26 Infanterie. Militarii craioveni vor sprijini populatia irakiana in primul rind prin asigurarea securitatii in zona lor de operatie si vor cauta modalitatile optime pentru imbunatatirea dotarii cu echipament si armament a politiei locale pentru ca aceasta sa aiba forta necesara sa se implice in situatiile conflictuale. De asemenea, militarii romani cu sprijin financiar din partea Coalitiei vor initia proiecte de amploare pentru realizarea de statii de purificare si de distributie a apei. „Dorim, in primul rind, sa stabilim o relatie sincera si sa ne angajam doar in actiunile pe care le putem finaliza. Oamenii acestor locuri au nevoie de alimente, apa potabila, locuri de munca si siguranta zilei de miine. In aceste zile, vom distribui zahar oamenilor dintr-o regiune foarte saraca. Apoi, vom inaugura o scoala renovata printr-un proiect coordonat de noi si realizat cu fondurile Coalitiei si ne vom intilni cu alti lideri locali“, a precizat maiorul Gabriel Toma, loctiitorul comandantului „Scorpionilor Rosii“.

„Militarii romani sint prietenii nostri! Ei au venit aici sa ajute poporul irakian si sa mentina securitatea. Sintem foarte multumiti de activitatea lor“, au declarat liderii locali irakieni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS