9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJumatate din medicii de familie doljeni sint la un pas de faliment

Jumatate din medicii de familie doljeni sint la un pas de faliment

Medicii de familie din judetul Dolj, care au asigurati putini inscrisi pe liste, sint la un pas de a-si inchide cabinetele. Din cauza crizei financiare din sistemul sanitar, medicii de familie sustin ca nu mai pot oferi servicii de calitate in conditiile in care cheltuielile de intretinere s-au triplat in ultimii doi ani, in timp ce valoarea punctului a scazut la jumatate.

„Un medic de familie care are pina in doua mii de pacienti, dupa ce si-a achitat toate darile, ramine cu cel mult 1,2 milioane de lei in mina. Cel care are si mai putini pacienti nu mai ramine cu nimic. Uneori mai aduce si de acasa bani. Tot din cauza subfinantarii, asistentelor de la cabinetele medicilor de familie li se asigura salariul minim pe economie. Este degradant“, sustine Doru Dobrescu, presedintele Colegiului Medicilor Dolj.

In Dolj, din cei 400 de medici de familie, mai mult de jumatate au inscrisi pe liste sub 1.500 de asigurati. „La noi, ca sa iti permiti sa platesti personal de specialitate si sa oferi servicii de calitate ar trebui sa ai de la trei mii de pacienti in sus, in timp ce in alte tari la o mie de pacienti esti sanctionat pentru ca se presupune ca nu ai timpul fizic necesar sa te ocupi de ei“, a mai spus presedintele colegiului.

Situatia nu se va rezolva atita vreme cit guvernantii nu vor dispune schimbarea legislatiei in ceea ce priveste finantarea cabinetelor medicilor de familie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS