8.9 C
Craiova
vineri, 29 mai, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Centralele termice din blocurile ANL din Tirgu Jiu risca sa rugineasca

Centralele termice din blocurile ANL din Tirgu Jiu risca sa rugineasca

In Tirgu Jiu exista sapte blocuri ANL, cu 175 de unitati locative. Desi fiecare bloc este dotat cu centrala termica, acestea risca sa rugineasca pe viitor, avind in vedere ca locatarii prefera sa-si pastreze banii la ciorap si sa incalzeasca apa pe aragaz. Putinele familii care sint dispuse sa plateasca si cer apa calda intra mereu in disputa cu majoritatea, in sedintele aprinse organizate in fiecare zi de presedintele de asociatie.

Florin Circiumaru, primarul orasului Tirgu Jiu, spune ca problema este dificil de rezolvat, cu atit mai mult cu cit cei care nu doresc apa calda sint majoritari. „Le-am spus: oameni buni, faceti asociatii, desemnati-va administrator si stabiliti un program de comun acord. Alt mod de a rezolva lucrurile eu nu vad. Centralele termice ruginesc si este pacat“. Sfatul primarului a fost ascultat si cele doua tabere, pro si contra furnizarii apei calde, au cazut in cele din urma de acord. Apa calda o sa fie, dar nu in fiecare zi.

„Am cazut in cele din urma la intelegere si s-a hotarit sa primim apa calda martea, joia, simbata si duminica. Problema este cu cei care au locuinte sociale, dar nu s-au mutat inca. Aceia se impotrivesc sa plateasca apa calda. Daca ar fi intr-adevar oameni care au nevoie de casa, ar sta aici si ar vedea ca nu se poate trai fara apa. Asa cum nu putem sa stam noi, care avem copil mic si trebuie sa spalam in fiecare zi“, a spus Iustina Tivig, unul dintre locatarii blocurilor de locuinte sociale.

Florin Circiumaru spune ca, in prezent, sint in constructie inca 56 de apartamente, urmind ca in viitorul apropiat sa fie demarata construirea celui de-al doilea lot de apartamente sociale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Rinitele alergice sezoniere afectează până la o treime din...

Polenul, dar și vegetația urbană, prin prezența plantelor alergizante (ambrozia) cresc riscul dezvoltării afecțiunilor alergice. Prevalența condițiilor alergice s-a mărit semnificativ în...

Modernizare mai scumpă pentru trei străzi din Craiova

Strada Plopului, Mesteacănului şi Trandafirului sunt trei străzi dintr-un pachet de 27 care vor fie modernizate pe acordul-cadru până la sfârșitul anului...