16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAproximativ o tona de gunoi zace in centrul municipiului Drobeta Turnu Severin

Aproximativ o tona de gunoi zace in centrul municipiului Drobeta Turnu Severin

Pentru a atrage atentia oficialitatilor locale, cele sapte familii ramase fara locuinta dupa incendiul din 16 martie au scos gunoiul in strada, „l-au ornat“ cu citeva icoane, i-au pus o cruce si o pancarta cu mesajul „Aici zace speranta noastra!“. Asa se face ca la circa 300 de metri de Primaria Drobeta Turnu Severin troneaza acum, in strada, un morman de gunoi.

„Aici nu se mai poate locui. Ne-au ars toate lucrurile, nu mai avem acoperis deasupra capului. Am dormit pe la vecini, pe la prieteni, dar nu putem abuza foarte mult de sprijinul lor pentru ca au si ei probleme. Am fost la domnul viceprimar Ilie Pisoi, care ne-a spus ca nu-i de competenta dinsului. Apoi am mers la prefectura, unde, in lipsa prefectului, am vorbit cu domnul secretar general, care a spus ca trebuie sa mai asteptam pentru ca nu s-a emis inca raportul de catre pompieri cu privire la cauzele izbucnirii incendiului. Toti ne plimba! Nu mai avem nici o speranta!“, a spus Ion Lungu, locatar al imobilului ars.

Conducerea prefecturii arata ca este dispusa sa-i ajute pe acesti oameni, dar ca sint mai multe probleme care trebuie solutionate. „Este o problema destul de complicata. Noi nu am putut face demersurile necesare pentru un ajutor financiar guvernamental pentru ca inca nu a fost emis documentul oficial de la pompieri sa vedem cauzele incendiului. In plus, se pune problema actelor de proprietate si a modului cum au fost construite incaperile din spate din cadrul imobilului respectiv. De asemenea, ajutorul financiar se acorda pe baza unei anchete sociale, care trebuie facuta de Inspectoratul Teritorial de Munca“, a spus Nicolae Draghia, secretarul general al Prefecturii Mehedinti.

Pina la elucidarea situatiei, aproximativ o tona de gunoi zace in strada, in fata imobilului din strada Crisan nr.16 – 18, in centrul municipiului Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS