20.5 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDistinctii acordate de Nationalul craiovean unor artisti prestigiosi

Distinctii acordate de Nationalul craiovean unor artisti prestigiosi

Teatrul National Craiova a acordat ieri-seara titluri de societar de onoare si de societar unor artisti si literati care au colaborat cu institutia de-a lungul anilor. Sapte artisti au primit titlul de societar de onoare, iar alti 20 – pe cel de societar. Intrucit acordarea titlului de societar de onoare este conditionata, printre altele, de implinirea virstei de 60 de ani, conducerea Nationalului craiovean a fost nevoita sa faca derogari pentru regizorul Silviu Purcarete si actorul Tudor Gheorghe, care nu au depasit inca aceasta bariera.

Alaturi de cei doi, au mai fost declarati societari de onoare Emil Boroghina, Valer Dellakeza, Valeriu Dogaru, Ilie Gheorghe si Leni Pintea-Homeag.

Ceremonia de acordare a titlurilor de societar si societar de onoare a avut loc dupa premiera spectacolului „A douasprezecea noapte“, bazat pe o scriere a lui William Shakespeare si la care Silviu Purcarete a semnat adaptarea, regia si scenografia. Traditia acordarii titlurilor de societar dateaza din perioada interbelica, cind aceste distinctii se acordau prin lege si aveau si o valoare materiala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS