11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„SC Frigorifer ar trebui inchis pentru igienizare“

„SC Frigorifer ar trebui inchis pentru igienizare“

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj au constatat ca in incinta depozitului frigorific din Craiova, SC Frigorifer, conditiile igienico-sanitare lasa de dorit.

Societatile care comercializeaza preparate din carne isi expun marfa in lazi la temperatura mediului, fara sa fie protejate de praf si muste.

„Modul cum se pastreaza marfa pe rampele din Frigorifer contravine tuturor normelor igienico-sanitare. Afara s-a incalzit, pe rampe nu exista vitrine frigorifice si de aceea mezelurile se altereaza foarte usor. Practic, preparatele din carne nu au ce cauta pe rampe. Depozitul ar trebui inchis urgent pentru igienizare“, este de parere Maria Draghici, inspectoare de specialitate.

S-a mai constatat ca 80% dintre societatile din incinta depozitului vind preparate din carne fara sa aiba autorizatie sanitara de functionare si sanitar-veterinara.

„Cele mai mari deficiente privind conditiile igienico-sanitare s-au gasit la SC MERCANTIL PROD SRL, SC SIMON SRL, SC MIRCICUTA SRL din Rosiorii de Vede, SC DIANA SRL din Rimnicu Vilcea, societati care au fost sanctionate contraventional cu cite cinci milioane de lei.

Inspectorii OJPC atrag atentia consumatorilor sa nu se lase pacaliti de preturile mici si sa evite magazinele din incinta SC Frigorifer deoarece, din cauza depozitarii marfurilor in conditii necorespunzatoare, exista riscul de a cumpara mezeluri alterate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS