10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Balta dintre blocuri

Pe strada General Magereanu, chiar in fata Gradinitei 43, din Brazda lui Novac din Craiova, exista de citiva ani o balta care se intinde pe citiva metri patrati. In zona nu exista nici macar o gura de canal, iar in zilele ploioase, nivelul apei creste considerabil. „O sa ni se umple subsolurile cu apa daca nu se face ceva pentru a scapa de focarul asta de infectie“, spun oamenii disperati, insa nu-i aude nimeni. „Nu avem pe unde sa ocolim si atunci sintem nevoiti sa trecem prin apa, noroaie si gunoaie. Acum s-a incalzit si miroase atit de urit ca nici nu poti deschide ferestrele sa aerisesti“, sustine Florica Mitrache, locatara.

Cel mai greu este pentru parintii care isi duc copiii la gradinita pentru ca intrarea in institutie este de cele mai multe ori inundata. „Sintem nevoiti sa ne luam copiii in brate si sa trecem prin apa.

Sa nu mai vorbim de mizeria si de noroiul care sint aici tot timpul“, se plinge Simona Iordache.

Autoritatile locale au ramas surde la apelul locatarilor de pe strada General Magereanu, invocind de fiecare data lipsa banilor. Numai ca, pentru a scapa de balta dintre blocuri, este nevoie doar de putina bunavointa si un minim efort. „Cu o masina de piatra s-ar rezolva situatia. Este nevoie doar sa ridice piatra cubica pentru a nu mai permite sa se stringa apa. Dar nici macar asta nu se vrea!“, sint de parere locatarii.

Doar pentru ca are o balta in mijloc si oamenii nu au pe unde sa treaca, strada General Magereanu nu constituie o prioritate pentru Primaria Craiova si de aceea anul acesta nu va intra in reparatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS