10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Luna Padurii“ in Mehedinti

„Luna Padurii“ in Mehedinti

In judetul Mehedinti, pina pe 15 aprilie, vor avea loc actiuni organizate de Directia Silvica Drobeta Turnu Severin si care se circumscriu activitatilor desfasurate in perioada „Lunii Padurii“.

Suprafata de fond forestier aflata in administrarea Directiei Silvice Drobeta Turnu Severin este de peste 138.000 de hectare si este administrata de zece ocoale silvice, la care se adauga doua sectii de productie, la Simian si Patulele.

Principalele specii care se regasesc in judet sint fagul (36,6%) si stejarul (34,4%). „Ansamblul de lucrari pentru gospodarirea intregii suprafete pe care o avem in administrare se refera la exploatarea si valorificarea masei lemnoase, regenerarea pe cale naturala si artificiala a padurii, producerea de puieti forestieri necesari pentru lucrari de impaduriri, cresterea si valorificarea pastravului, gospodarirea fondurilor de vinatoare, si lucrari de protectia padurii. Toate aceste preocupari se vor regasi in actiunile desfasurate in perioada 15 martie-15 aprilie“, a spus Cornel Stefan, directorul tehnic al Directiei Silvice Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS