17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa Portile de Fier II s-ar putea infiinta un parc tehnologic

La Portile de Fier II s-ar putea infiinta un parc tehnologic

Premierul a declarat, la Drobeta Turnu Severin, ca este la curent cu problemele cetatenilor

Premierul Adrian Nastase a apreciat vizita intreprinsa miercuri in judetul Mehedinti ca fiind foarte buna, deoarece i-a permis sa prezinte citeva dintre temele de preocupare ale guvernului care vizeaza, in principal, problema locurilor de munca. Potrivit premierului, in prezent se poate vorbi de o continuare a unei strategii care a insemnat, pentru perioada 2000-2004, acordarea unei atentii sporite infiintarii de locuri de munca, tinind seama de faptul ca restructurarea economica a generat disponibilizari masive de forta de munca din zona marii industrii, care a avut astfel ca rezultat o presiune enorma in zona de somaj.

„Probabil ca lucrul cel mai important pe care l-am realizat a vizat cresterea economica sustinuta, de peste 5% anual, dar fara sa marim insuportabil nivelul somajului. Ministerul Muncii a raportat luna trecuta peste 4,9 milioane contracte de munca active, care in prezent asigura sustinerea bugetului de stat prin taxe si impozite, in conditiile in care exista aproximativ 6,5 milioane de pensionari. Acesta este un alt argument pentru a creste numarul de locuri de munca, si, implicit, si contributiile colectate de buget. Aceste contributii vor permite cheltuieli mai mari, inclusiv in ceea ce priveste programele sociale“, a declarat Adrian Nastase. Primul ministru a prezentat o serie de strategii pentru perioada urmatorilor patru ani, in ceea ce priveste gradul de ocupare a populatiei.

„Noi dorim sa infiintam locuri de munca mai sigure. Putem face asta prin stimularea infiintarii de parcuri tehnologice si industriale, in baza unei cooperari cu parteneri externi, un astfel de proiect putind fi infiintat chiar linga Hidrocentrala Portile de Fier II. Pe de alta parte, dorim noi locuri de munca in zone slab dezvoltate. Mai intentionam, de asemenea, cresterea numarului de locuri de munca din zona rurala, in conditiile in care dezvoltarea rurala devine un obiectiv major pentru dezvoltarea societatii romanesti“, a adaugat premierul.

Potrivit lui Adrian Nastase, acest lucru se poate realiza prin folosirea adecvata a prevederilor programelor SAPARD si ISPA. „O alta directie de actiune a guvernului in urmatorii ani, in privinta formarii de locuri de munca, se va derula in colaborare cu consiliile judetene si institutiile descentralizate din judete. Dorim ca in fiecare familie sa existe cel putin un angajat, si tocmai de aceea am cerut Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale sa caute solutii, impreuna cu reprezentantii din teritoriu, pentru identificarea celor mai bune formule in acest caz“, a incheiat Adrian Nastase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS