10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGradina Botanica - fara „happy end“

Gradina Botanica – fara „happy end“

Pregatirile de primavara sint in toi in Gradina Botanica din Craiova. Se matura, se curata, se grebleaza, se taie crengi. Plimbarea vizitatorului pe aleile ingrijite se sfirseste insa intr-un maldar de gunoaie, care se pierde in stufarisul de la marginea gradinii. Malul inecat de gunoaie este, deloc intimplator, vecin cu gardul stirb al unei familii de romi. Si nu ne-ar mira daca gaurile din gard au fost facute tocmai pentru a inlesni accesul locatarilor la „rampa de gunoi“.

De doua zile, de cind a mijit soarele cu promisiuni de primavara, craiovenii s-au grabit sa profite de vremea frumoasa dupa care au tinjit atit, pornind agale la o plimbarica. Si pentru ca Parcul „Romanescu“ este destul de departe de multe dintre cartiere, multi au inclus in traseu Gradina Botanica. Alegere fericita, daca avem in vedere stradania cu care s-au curatat aleile, s-au greblat frunzele uscate si a fost „potrivit“ gardul viu. Incintat de mirosul ierbii si al pamintului reavan, vizitatorul are insa la sfirsitul plimbarii sale o surpriza cit se poate de neplacuta. Gradina sfirseste intr-un maidan plin de gunoaie, dincolo de stufarisul duhnitor care „adaposteste“, la rindul lui, resturile aruncate de locatarii a caror proprietate se invecineaza cu Gradina Botanica.

„Pai amenzile pentru ce au fost facute, nene?!“

„Chiar ne miram cit de bine arata gradina. Tocmai ii spuneam prietenei mele ca e mai frumos decit in parc. Gunoiul asta strica totul. La cit sint de multe, se vede de la o posta ca n-au mai fost ridicate de saptamini. Probabil ca in toate locurile unde locuiesc romi si unde se stie ca tot ce curati azi miine reapare in cantitate dubla“, a spus Cristian Vasilache, unul dintre „plimbaretii“ dezamagiti.

Vizitatorii spera ca responsabilii vor gasi o modalitate de a-i obliga pe „vecini“ sa-si ridice gunoaiele si sa nu mai arunce altele pe viitor.

„Am tot vazut pe la televizor ca mai toate serviciile de salubritate din tara ridica din umeri si spun ca n-au ce sa le faca tiganilor. Pai amenzile pentru ce au fost facute, nene?! Le arzi o amenda de aduna toata luna alocatiile puradeilor s-o plateasca, te invirti cu masina politiei prin zona citeva saptamini, sa vada ca nu e de gluma, si sa vedem daca le mai arde sa arunce laturi in stinga si-n dreapta! Eu zic ca, daca ar vrea, Bulucea si toti astia de la primarie ar putea sa pastreze orasul luna“, a gasit Cristian Vasilache solutia. Important este sa se gaseasca si urechi sa-l asculte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS