11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParchetul Gorj a trimis la PNA dosarul angajatilor Ministerului Economiei si Comertului

Parchetul Gorj a trimis la PNA dosarul angajatilor Ministerului Economiei si Comertului

Denuntul omului de afaceri gorjean Dan Florea, administrator al NURELOPRES COM, din Tirgu Carbunesti, a adus in atentia Parchetului National Anticoruptie ( PNA) trei angajati ai Ministerului Economiei si Comertului.

Procurorii gorjeni au trimis la PNA, dupa mai bine de trei luni de cercetari, dosarul privindu-i pe Porumb Manda – director al Comisiei Nationale pentru Reciclarea Materialelor, Ion Teodor si Gabriela Baciu, juristi in cadrul ministerului, toti fiind cercetati pentru luare de mita si trafic de influenta.

Mita de noua milioane de lei

Dosarul trimis la PNA a fost disjuns dintr-un altul, aflat pe rolul Tribunalului Gorj si in care Gabriela Baciu, alaturi de taximetristul Vasile Matei, au fost judecati pentru fals intelectual, abuz in serviciu si luare de mita.

Vasile Matei este un recidivist care se dadea drept inspector in cadrul Ministerului Economiei si Comertului si pe care omul de afaceri Dan Florea l-a denuntat ca a cerut mita noua milioane de lei, pe care le-ar fi oferit Gabrielei Baciu pentru obtinerea unei autorizatii de comercializare a fierului vechi.

Cercetarile procurorilor au scos la iveala ca de eliberarea acestor autorizatii se ocupau si alti angajati ai ministerului, ajungindu-se astfel la Porumb Manda si Ion Teodor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS