16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeznodamint in cazul fetitei de cinci ani care a cazut in fintina la Castranova

Deznodamint in cazul fetitei de cinci ani care a cazut in fintina la Castranova

Directia pentru Protectia Drepturilor Copilului (DPDC) Dolj i-a gasit vinovati de neglijenta pe parintii fetitei de cinci ani din Castranova care, in urma cu o saptamina, a cazut in fintina din curtea casei in timp ce se juca nesupravegheata.

In consecinta, fetita, Maria Elena Bidireac, impreuna cu cei doi fratiori, unul de trei ani, iar celalalt de opt ani, ar putea ramine pentru maximum trei luni in custodia Directiei pentru Protectia Drepturilor Copilului, timp in care reprezentantii acestei institutii impreuna cu autoritatile locale vor lucra la reamenajarea locuintei acestora, astfel incit copiii sa aiba un spatiu adecvat, in care sa poata locui. Se pare insa ca solutia nu este vazuta cu ochi buni de tatal copiilor, care refuza vehement sa-i dea chiar si pentru citeva luni.

„Miine (astazi – n.r.) vom merge totusi impreuna cu politia acolo si, daca tatal ne va impiedica sa ne facem datoria, vom fi nevoiti sa luam masuri drastice. Tinind cont de faptul ca sint niste copii abuzati – fiind victime ale neglijentei unor parinti alcoolici -, ii vom lua pentru o perioada de sase luni in supravegherea Serviciului de Prevenire si Interventie Copil Abuzat, le vom face mai intii acte, iar parintii vor fi decazuti din drepturi. Eu sper insa ca nu se va ajunge aici“, a declarat Victoria Croitoru, directoarea Directiei pentru Protectia Drepturilor Copilului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS