16.7 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBulucea si Calin tin secret un raport de control al ministrului Ponta

Bulucea si Calin tin secret un raport de control al ministrului Ponta

Gazeta de Sud publica, la sfirsitul anului trecut, o serie de articole in care dezvaluia o afacere de sute de mii de dolari intre Primaria Craiova si SC FOTBAL CLUB Universitatea Craiova SA. Consiliul local hotarise atunci sa contribuie la marirea capitalului social al societatii patronate de Dinel Staicu cu un aport in natura constind in 12.000 de metri patrati de teren, aflat in apropierea stadionului „Oblemenco“, linga Sala Polivalenta. In administratie, a izbucnit un scandal imens dupa ce GdS a dezvaluit ca o parte dintre terenuri erau revendicate in instanta de fostii proprietari, expropriati in 1968 pentru construirea unei baze sportive existente doar pe hirtie.

Cazul incalcarii dreptului la proprietate garantat de Constitutie a intrat in atentia Corpului de control al premierului Nastase, rezultatele verificarii efectuate aflindu-se intr-un raport trimis administratiei locale. Autoritatile refuza sa-l faca public, ziaristii fiind tratati cu sictir de primarul Bulucea si prefectul Calin.

Timp de doua saptamini, reporterii GdS au insistat pe linga autoritatile locale sa prezinte presei rezultatele controlului efectuat de Corpul de control al premierului Adrian Nastase la primarie si prefectura. De fiecare data, primarul Vasile Bulucea a incercat sa ocoleasca intrebarile. „Nu vreau. Nu pot sa-l dau“, a spus acesta la un moment dat.

Primarul si prefectul pun la incercare nervii ziaristilor

La inceput, primarul a spus ca raportul autoritatii de control a guvernului se afla in primarie si ca-l va face public. Apoi, a spus ca nu-l gaseste si ca trebuie sa-l caute. Interpelat de ziaristi intr-o conferinta de presa, Vasile Bulucea a inceput sa iscodeasca reporterii: „Pentru ce va trebuie? Ce anume va intereseaza din el? Sa vedem, o sa-l caut si o sa vi-l dau. Sa vedem pe unde este…“. „Stiu ca am recomandat premierului Nastase ca o copie a acestui act de control sa fie transmisa Prefecturii Dolj“, a declarat seful Corpului de control, actualul ministru pentru implementarea proiectelor externe, Victor Ponta, interpelat telefonic de reporterii GdS. „Nu este la mine, dar o sa-i cer primarului Bulucea sa vi-l puna la dispozitie“, a raspuns prefectul de Dolj, Ion Calin.

Ca prefectul stie ce anume contine acel raport o demostreaza faptul ca acesta a facut citeva comentarii pe marginea lui, fara insa sa-l scoata din seif: „Comisia locala din cadrul primariei raspunde de aplicarea Legii nr.10/2001. Consiliul local poate sa mai si greseasca, deciziile administrative pot uneori sa fie in contradictie cu legea. Sint citeva observatii in legatura cu respectarea procedurilor legale“. In schimb, mai multe persoane din administratie au confirmat ca autoritatea locala ar fi primit o bila neagra din partea lui Victor Ponta.

Transparenta, un slogan bun de ametit poporul

In fata a iesit si prefectul de Dolj, care s-a remarcat prin lipsa de autoritate. Luni, primarului Bulucea i s-a spus ca prefectul doreste ca acest act sa fie pus la dipozitia presei. „Si ce daca ati vorbit cu prefectul“, a sunat sec raspunsul acestuia. Pe linga dispretul aratat dreptului opiniei publice la informare, ramine de discutat si atitudinea cameleonica a prefectului Calin, care, in fata opacitatii primarului Bulucea, putea sa puna chiar el la dispozitia presei una dintre copiile actului, aflat la prefectura. Mai ales ca zilele trecute a recunoscut ca i s-a cerut un punct de vedere din partea Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) in legatura cu aceasta problema. Asa, mult trimbitata transparenta a administratiei locale, cu care Calin se lauda pe la toate posturile tv, nu face nici doi bani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS