22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateACETI a sistat furnizarea apei la 12 asociatii din Slatina

ACETI a sistat furnizarea apei la 12 asociatii din Slatina

Asociatia nr. 24 a fost debransata total

La inceputul acestei saptamini, Regia de Apa ACETI a sistat, pentru inceput, furnizarea apei la 12 asociatii de proprietari dintre cele 19 care au datorii. ACETI are de recuperat de la acestea o datorie de peste 40 de miliarde de lei, fara penalizari. Asociatia de proprietari nr. 24 a fost debransata total, aceasta aflindu-se in topul datornicilor de peste un an. Totalul datoriilor Asociatiei nr. 24 catre Regia de Apa ACETI SA se cifreaza la peste 2,5 miliarde de lei, un apartament avind in medie o datorie de 18,5 milioane de lei, inclusiv penalizari. Oamenii sint nemultumiti fiindca si-au platit intretinerea si sufera din cauza restantierilor. ACETI va continua sa debranseze si restul asociatiilor de proprietari din Slatina. Regia de Apa are datorii catre furnizori de aproximativ 42 de miliarde de lei.

„Cu exceptia unui singur bloc, care este separat pe orizontala la apa, toata Asociatia nr. 24 este debransata. Nu cred ca este corect ceea ce au facut, deoarece sint in asociatie si oameni care platesc regulat, chiar daca au o pensie de 2-2,5 milioane de lei. ACETI nu ne-a anuntat de la ce data sisteaza furnizarea apei. Oamenii au venit acasa de la serviciu si au vazut ca nu mai au apa. Cind am fost si am vorbit cu reprezentantii ACETI sa debranseze numai blocurile care au datorii mari, nimeni nu a vrut sa ma asculte. Alaltaieri am crezut ca ma omoara locatarii. Acum imi este si frica sa ma intilnesc cu ei. Asociatia are aproape 200 de apartamente care au ramas fara apa“, a declarat Paula Duinea, administratoarea Asociatiei nr. 24. Aceasta a recunoscut ca situatia nu se datoreaza numai faptului ca locatarii nu au bani, deoarece majoritatea dintre ei lucreaza la intreprinderi profitabile de pe platforma industriala a Slatinei. La citeva dintre aceste societati conducerile au dispus efectuarea de popriri pe salariile restantierilor la intretinere.

„Restantierii din asociatia noastra au case si bani!“

Petru Bandur, locatar al blocului 1B din cadrul Asociatiei 24, a spus: „Am platit la zi si totusi nu am apa. Sotia mea este bolnava si ma descurc destul de greu fara apa. Ceea ce se intimpla este bataie de joc la adresa noastra, a celor care ne platim datoriile. Primaria n-a luat nici o masura pentru a ne veni in ajutor. Nu se implica nimeni in rezolvarea acestei grave probleme si acest lucru este inadmisibil!“.

La rindul sau, Florin Iagaru, locatar al blocului nr. 16, de pe bulevardul Nicolae Titulescu, a declarat: „Ma chinuiesc sa-mi platesc facturile la zi, dar nu beneficiez de drepturile care mi se cuvin si pentru care am platit. Nu am apa nici de baut. Mama mea este foarte bolnava. Cei care ne conduc nu se gindesc la noi. Vreau sa ma duc in piata publica sa-mi aduc o galeata, doua cu apa. Nu conteaza ca se va uita toata lumea la mine, important este ca trebuie sa-mi aduc apa macar de baut. Restantierii din asociatia noastra sint oameni cu bani multi, care au case si nu prea stau pe aici si nu-i afecteaza intreruperea apei si nu-si platesc datoriile!“ .

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS