26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa doar 18 ani, Alexandru Horatiu Suciu a murit in Spania

La doar 18 ani, Alexandru Horatiu Suciu a murit in Spania

Cel mai tinar roman mort in atentatele din Spania este un baiat de aproape 19 ani. Alexandru Horatiu Suciu este din Blaj si era plecat din tara de sase luni. Tinarul s-a aflat chiar in apropierea locului in care a fost detonata una dintre bombe si a fost identificat abia ieri, dupa efectuarea testelor ADN. Alexandru facea naveta cu trenul doar de trei zile, dupa ce inainte a lucrat in Valencia. La Blaj mai avea o sora si o verisoara.

„Era un baiat plin de viata. Ii placeau masinile. Ironia sortii, lucra chiar intr-un atelier mecanic. Nenorocul lui sa urce chiar in vagonul in care a fost explozia“, a declarat ieri Roxana Suciu, verisoara defunctului.

Alexandru Suciu a plecat la munca in Spania in luna septembrie, dupa ce a terminat liceul din Blaj, ca sa lucreze alaturi de mama sa si de fratele mai mare. El lucra intr-un atelier auto si era foarte apreciat de sefii lui.

„A terminat o scoala de meserii, fiind dintr-o familie saraca. A ramas fara tata, a trebuit sa isi ia lumea in cap, sa plece. O plecat mama-sa si dupa aia l-o dus si pe el. Era un baiat harnic. Ii placeau masinile, foarte mult ii placeau masinile“, a spus Gabriel Tarko, vecin al victimei.

Prietenilor din copilarie cu care vorbea la telefon le spunea ca nu ii place in Spania si ca vrea sa vina acasa, sa isi renoveze casa parinteasca si sa isi deschida un atelier auto, cum a vazut el in strainatate.

„A plecat in Spania sa isi faca un viitor. A vrut sa isi cumpere o masina, sa traiasca mai bine. Voia sa vina inapoi, nu ii placea acolo“, a marturisit Sergiu Andries, prieten cu Alexandru.

Trupul neinsufletit al lui Alexandru Horatiu Suciu va fi adus miine la Blaj. Tinarul va fi inmormintat alaturi de tatal si de bunicul sau.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS