8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDisputa pentru cabinetele medicale ale fostei Policlinici Stomatologice

Disputa pentru cabinetele medicale ale fostei Policlinici Stomatologice

Medicii nu se inteleg cu primaria in privinta chiriei pe spatii

Fosta Policlinica Stomatologica a municipiului Tirgu Jiu a trecut, pe baza unei hotariri de guvern, din proprietatea Directiei de Sanatate Publica (DSP) in cea a consiliului local. Transferul s-a facut anul trecut, in ideea usurarii desfasurarii activitatii medicale si pentru a trece cladirile cu destinatie sanitara in subordinea consiliilor locale, care trebuie sa se ocupe de ingrijirea si intretinerea acestora. Medicii care au cabinete in cadrul policlinicii nu se inteleg insa cu reprezentantii primariei in legatura cu pretul pe care sa-l achite, pret pe care l-ar dori cit mai mic. O delegatie a medicilor s-a prezentat la sediul primariei pentru a negocia conditiile in care acestia isi vor desfasura activitatea.

300.000 de lei – chirie pentru un cabinet

In cadrul Policlinicii Stomatologice functioneaza 40 de cabinete, unde isi desfasoara activitatea atit medici de familie, cit si stomatologi si radiologi. In perioada in care cladirea s-a aflat in subordinea DSP, medicii plateau chirii modice sau chiar deloc, cei mai multi dintre ei desfasurindu-si activitatea prin contract de comodat. Dupa ce au platit chirii simbolice, medicii care au in prezent cabinete medicale spera ca aceste contracte sa se prelungeasca in aceleasi conditii. Acestia spun ca veniturile lor sint foarte mici si nu-si permit o chirie mare, mai ales ca stomatologii sint categoria cea mai defavorizata in ceea ce priveste fondurile de la Casa de Asigurari de Sanatate Gorj.

Reprezentantii Serviciului patrimoniu al Primariei Tirgu Jiu spun insa ca medicii trebuie sa plateasca anumite tarife care vor fi stabilite la prima sedinta de consiliu local. Comisiile de specialitate au stabilit in acest sens o chirie de 1,5 milioane de lei pentru cabinetele stomatologice si de radiologie, in timp ce medicii de familie vor plati doar o chirie de 300.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS